Home > En plots waren daar tientallen juffen Griet en Ria bij afscheid in Klavertje Vier in Keiem

En plots waren daar tientallen juffen Griet en Ria bij afscheid in Klavertje Vier in Keiem

Geschreven op 3 juli 2024 om 09:42 door Mario De Wilde

Op het einde van het schooljaar wuifden de leerlingen van de gemeentelijke basisschool Klavertje vier in Keiem twee juffen uit met een lange staat van dienst. Juf Griet nam afscheid na een carrière van 41 jaar in het onderwijs, juf Ria heeft er 39 jaar opzitten. Redenen genoeg om dat niet onopgemerkt te laten passeren. De leerlingen van de gemeentelijke basisschool in Keiem verrasten juffen Griet en Ria met een zelfgemaakt liedje op de tonen van ‘Ik hou van u’ en een flashmob. En dat laatste deden ze … vermomd als juf Griet en Ria! Met een masker op het gezicht haalden ze hun beste dansbenen boven voor het afscheidsmoment.

Geluksmomentjes
Juf Griet werkte eerst twintig jaar als leerkracht in Oostkerke, deed twee jaar zorg in de verschillende afdelingen van de gemeentelijke basisschool. De laatste negentien jaar stond ze voor het eerste leerjaar in Keiem. “Het enthousiasme van de kinderen om bij te leren maakte het elke dag de moeite waard voor mij”, zegt Griet Roelens. “Ik beleefde heel wat geluksmomentjes toen kinderen na veel oefenen het lezen en rekenen onder de knie hadden en klaar waren voor een volgende stap.”

Gelukkige kleuters en fiere ouders
Juf Ria studeerde af in 1985 en werkte eerst een jaar in de vrije basisschool van Vladslo om vervolgens 38 jaar lang in Keiem les te geven. Twintig jaar als kleuterleidster in de peuter- en eerste kleuterklas en daarna de derde kleuterklas tot het einde van haar loopbaan. “De kleuterproclamaties waren telkens een hoogtepunt. Samen deden we op het einde van het schooljaar altijd leuke activiteiten. Ik kijk met veel plezier terug op de gelukkige kleuters en fiere ouders die de revue passeerden”, aldus de trotse (ex-)juf Ria Ramman.

Alles voor de kinderen
“Ria zorgde voor veel enthousiasme en plezier, Griet voor een ludieke noot of een grappige onhandigheid. Het waren heel betrokken leerkrachten die alles wilden doen voor hun kinderen. Niets was hen te veel. Het wordt wennen volgend schooljaar zonder hen”, blikken collega’s en directie achter- en vooruit.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.