Home > En plots krijgt Brugse stadsbestuur deze woning (6,5 miljoen) cadeau van overleden weldoenster

En plots krijgt Brugse stadsbestuur deze woning (6,5 miljoen) cadeau van overleden weldoenster

Geschreven op 24 augustus 2023 om 16:42 door Mario De Wilde

Het stadsbestuur van Brugge werd deze week eigenaar van de woning Jan Miraelstraat 2 na het overlijden van de eigenares. Brugge werd aangeduid als haar enige erfgenaam en heeft de nalatenschap aanvaard. De woning wordt na goedkeuring in de gemeenteraad van volgende maandag 28 augustus te koop geplaatst via het online biedplatform Biddit. In totaal heeft de nalatenschap een waarde van 6.582.158,95 euro, waarvan 5.929.736,41 in gelden plus de woning. Deze zal worden verkocht voor een minimaal bedrag van 680.000 euro, wat in een schattingsverslag geraamd werd als waarde voor het pand. Het pand zelf is gelegen op de hoek tussen de Jan Miraelstraat met de Augustijnenrei. De totale oppervlakte van het perceel bedraagt 260 m². Het pand werd asbestveilig verklaard en kreeg het energielabel E.

Meerjarenplan

De middelen uit de verkoop van de woning worden toegevoegd aan het geheel van de begroting/meerjarenplan van het stadsbestuur. Dit wil zeggen dat er om en bij de 6,5 miljoen minder bespaard moet worden dankzij deze erfenis, of dat er 6,5 miljoen minder inkomsten moeten gezocht worden. Schepen Mercedes Van Volcem: “Deze erfenis is een mooie meevaller in budgettair moeilijke tijden. De stad investeert 380 miljoen deze legislatuur. We zullen wel onderzoeken of we een park of straat naar mevrouw kunnen vernoemen.”

De stad heeft deze legislatuur ook diverse belastingen afgeschaft. Meer bepaald zal de milieubelasting in 2024 volledig afgeschaft worden (in 2023 de helft) met een budgettaire impact van 2,5 miljoen euro per jaar. De terrastaks in de deelgemeenten werd gehalveerd. De taks op gebruik van economische ruimten wordt pas geïnd vanaf 2000 m2. De bijdragen aan Mintus en ocmw werden ook verhoogd na corona.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.