Home > En plots heeft men aan de kust een nieuwe voetbalploeg: FC Zeehaven Zeebrugge 

En plots heeft men aan de kust een nieuwe voetbalploeg: FC Zeehaven Zeebrugge 

Geschreven op 3 april 2022 om 20:57 door Mario De Wilde

Vandaag klonken FC Zeehaven Zeebrugge en Port of Zeebrugge op een hernieuwde sponsoring van de lokale voetbalclub. Om de samenwerking grootschalig te vieren, werd een speciale clinic (d.i. training) georganiseerd voor de jongste fanaten onder toezicht van topspelers van KV Club-Brugge Brandon Mechele en Cisse Sandra. Na de match overhandigde CEO van de Zeebrugse haven de cheque als teken van trots op de toewijding en inzet van de sportclub voor jong en oud.
“Zij aan zij” aan de zijlijn

De idee van een clinic voor de U6 tot U11 ontstond naar aanleiding van de nieuwe communicatiecampagne “zij aan zij”, waarmee het Zeebrugse havenbestuur de hand wil uitreiken naar de omwonenden én bezoekers van het havenwezen. Het welzijn van mens en omgeving speelt een cruciale rol voor het wel en wee en de activiteiten van de haven. Niet alleen is Port of Zeebrugge een omvangrijke economische trekker van de regio, maar brengt de omgeving en (internationale) economie dichter bij elkaar. Door verschillende initiatieven hoopt het havenbestuur de kloof tussen beide pijlers te verkleinen en ieders belangen te behartigen.

Wim Baert, bestuursverantwoordelijke FC Zeehaven Zeebrugge: “Voetbal moet er zijn voor iedereen, ook voor kinderen en jongeren die het financieel niet gemakkelijk hebben. De hernieuwde sponsoring van het Zeebrugse havenbestuur biedt daarom zeker nieuwe opportuniteiten om “zij aan zij” voetbal te promoten voor alle liefhebbers. Als bestuur hebben wij eigenlijk maar één regel: dat er elke week gewonnen wordt. Hetzij door kinderen en jongeren de kans te geven uit hun fouten te leren, hetzij door (letterlijk) de overwinning te binnen te halen. De financiële steun van de haven van Zeebrugge beschouwen wij dan ook als een overwinning, een zegeviering voor de ontwikkeling en vreugde van onze jongste generaties, op én naast het veld.”

Tom Hautekiet, CEO Port of Zeebrugge: “Met de nieuwe steun voor FC Zeehaven Zeebrugge wil het Zeebrugse havenbestuur de lokale voetbalclub met trots bedanken voor hun harde werk en inzet. Sport en spel zijn belangrijke factoren voor een gezonde geest in een gezond lichaam, een principe dat wij alleen maar kunnen complimenteren. Vreugde geven aan de jongste voetbalfans getuigt van doorzetting en enthousiasme van het bestuur en alle medewerkers. Aan de hand van onze campagne “zij aan zij supporteren” hoopt de haven de band met de mensen én de omgeving (nog meer) te versterken en gezamenlijk onze kleinste spelers aan te moedigen om het beste van zichzelf te geven op het veld.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.