Home > En ook Izegem heeft z’n stadsdichter: Vincent Vandommele

En ook Izegem heeft z’n stadsdichter: Vincent Vandommele

Geschreven op 20 juli 2021 om 14:45 door Mario De Wilde

Enkele maanden geleden keurde de Izegemse gemeenteraad het nieuwe initiatief om een stadsdichter aan te stellen goed. “We ontvingen acht kandidaturen en Vincent Vandommele wordt de eerste Izegemse stadsdichter”, zegt schepen van Cultuur en Bibliotheek Kurt Himpe. “Met de aanstelling van een stadsdichter wil de stad de inwoners warm maken voor poëzie. De stadsdichter legt de stad en de gebeurtenissen in de stad vast in gedichten die op regelmatige tijdstippen in de kijker zullen gezet worden. Poëzie is een ideaal medium om uitdrukking te geven aan gevoelens en emoties”, aldus de schepen. “Vincent Vandommele is voor een periode van twee jaar Izegems stadsdichter.”

“De jury oordeelt dat de laureaat weet te overtuigen door het juiste evenwicht tussen toegankelijkheid en diepzinnigheid. Hij hanteert een rijke taal die hij tegelijk voldoende weet uit te puren. Zijn bijdragen die over Izegem handelen, ‘Eperon’ over het stadsmuseum en ‘Verschijning’ over de Izegemse koekoek, zijn verrassend en origineel”, verduidelijkt schepen Kurt Himpe.

“De jury is ervan overtuigd dat deze kandidaat ongetwijfeld een memorabele poëtische stempel op onze stad zal weten te drukken en dat hij in zijn functie als stadsdichter zowel binnen als buiten de stadsgrenzen onmiskenbaar verbindend zal werken”, zegt Nicolas Cappelle die als bibliothecaris ook voorzitter was van de jury. “We danken alle kandidaten voor de inzendingen en veel van de ingestuurde gedichten spreken een liefde voor de stad Izegem uit.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.