Home > En of hij blij is: Hans Mestdagh uit Brugge heeft nu ook een transportfiets, met dank aan CERA

En of hij blij is: Hans Mestdagh uit Brugge heeft nu ook een transportfiets, met dank aan CERA

Geschreven op 23 september 2023 om 13:05 door Mario De Wilde

Ook als je niet zelfstandig kan trappen, brengt fietsen veel voordelen op: het verruimt je leefwereld, je komt in contact met anderen, je krijgt een gezellig gevoel … Dat ervaarde Hans Mestdagh samen met zijn begeleidster Alex Guidée. Hans woont in UNIE-K Ons Erf, een voorziening voor volwassenen met een meervoudige beperking. Hans en Alex namen hier de splinternieuwe riksja transportfiets voor de eerste maal in gebruik. Dit gebeurde op zaterdag 23 september 2023 in het bijzijn van de regionale adviesraad van Cera. Zo’n aangepaste fiets is niet goedkoop. Cera steunt dit project graag met € 3.000.

UNIE-K Ons Erf biedt dag- en woonondersteuning aan volwassenen met een meervoudige beperking. De mensen die hier wonen en leven hebben nood aan intensieve ondersteuning op alle levensdomeinen. Daardoor is het voor hen niet evident om volwaardig en gelijkwaardig deel te nemen aan onze samenleving. Maar waar het kan doen ze dit zo veel mogelijk. Het zijn soms kleine dingen die ervoor zorgen dat ze een zinvolle dag beleven. Zo is fietsen voor hen, zoals voor iedereen, een belangrijke en gezonde vrijetijdsbesteding. Heel wat bewoners in UNIE-K kunnen niet zelf met de fiets rijden. Daarom is een transportfiets een mooie oplossing.

Met de aangepaste fiets kan een begeleider, vrijwilliger of familielid gemakkelijk samen met de bewoner op pad. Omdat de mensen die in UNIE-K verblijven volwassenen zijn, is het zonder bijkomende ondersteuning hard trappen voor de begeleider. Dit is niet voor elke begeleider haalbaar. Nu ze het comfort van elektrische ondersteuning hebben, is de drempel om te fietsen lager. Met de riksja transportfiets fietsen ze op het eigen domein, maar ook in de nabije omgeving. Hierdoor kunnen ze op een heel eenvoudige manier aanwezig zijn in de buurt. Elke stap in die richting, is een stap vooruit.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.