Home > Emoties bij nieuwe vrachtwagen met laadkraan en containersysteem voor Diksmuide

Emoties bij nieuwe vrachtwagen met laadkraan en containersysteem voor Diksmuide

Geschreven op 1 november 2023 om 08:35 door Mario De Wilde

Het wagenpark van het lokaal bestuur werd gisteren uitgebreid met een gloednieuwe vrachtwagen met laadkraan en containersysteem. De vrachtwagen – die in april vorig jaar werd besteld – werd gisteren dan ook officieel geleverd bij het administratief centrum. Na een korte opleiding voor medewerkers van het lokaal bestuur bij leverancier Braem NV uit Handzame, ontving het stadsbestuur officieel de sleutels van de nieuwe vrachtwagen.

Werkpaard voor de stadsdiensten

De vrachtwagen wordt straks het werkpaard van de dienst Wegen en Waterlopen. Zo staat de truck binnenkort in voor het transport van groenafval, grof huisvuil, werfhekkens, sluikstort of afvoer vanuit het recyclagepark. In de winter is de vrachtwagen inzetbaar als strooidienst, in de zomer gaat ze de baan op voor het kampvervoer van lokale jeugdbewegingen. Ook heel wat andere stadsdiensten kunnen voor ondersteuning en bevoorrading rekenen op de nieuwe truck.

Technische kenmerken

De vrachtwagen van het merk MAN – type TGS, heeft een vermogen van 430 pk en kan een maximale massa van 26 ton dragen. Het voertuig is uitgerust met een containersysteem en laadkraan.

Prijskaartje

De nieuwe vrachtwagen vervangt een oudere vrachtwagen van hetzelfde type, die dertien dienstjaren op de teller heeft staan. In die periode is op technisch vlak heel wat veranderd. Zeker milieutechnisch – de vrachtwagen heeft milieuklasse euro 6E – voldoet de nieuwe truck aan alle hedendaagse normen. Het stadsbestuur betaalt € 277.314 (incl. btw) voor de nieuwe vrachtwagen. Door de overnameprijs voor de vorige truck schiet nog een restbedrag van € 222.864 over.

Emotionele sleuteloverhandiging

Zaakvoerder Johan Braem en medewerker Wim Hoorelbeke zorgden voor de officiële sleuteloverdracht aan het lokaal bestuur. Voor medewerker Wim is die overdracht extra bijzonder. Hij gaat net vandaag op pensioen na een carrière van 43 jaar bij het bedrijf én levert zijn laatste vrachtwagen in zijn thuisstad Diksmuide.

Op de foto herken je van links naar rechts: schepen Marc Deprez, medewerker Wim Hoorelbeke, schepen Katleen Winne, schepen Martin Obin, schepen Greet Dever, zaakvoerder Luc Braem, Hendrik Mostrey (dienst Garage), Pol Hoorne (dienst Garage), Chris Hoornaert (dienst Openbare Ruimte), Sidney Vervaecke (dienst Openbare Ruimte), Benny Jonckheere (directeur Ruimte) en Dieter Devriendt (teamleider Wegen), bovenaan in de cabine herken je de burgemeester.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.