Home > Elke stap telt in Ingelmunster. Hop naar de 10.000…

Elke stap telt in Ingelmunster. Hop naar de 10.000…

Geschreven op 26 oktober 2021 om 17:42 door Mario De Wilde

Iedereen voelt zich beter bij voldoende beweging. Een goed startpunt is 10.000 stappen per dag zetten. En deze stappen beginnen al bij jouw voordeur, want kleine afstanden tussen nuttige locaties in de buurt kunnen al heel wat extra stappen opleveren. Nieuwe wegwijzers in Ingelmunster tonen je hoeveel stappen je moet doen om bepaalde afstanden af te leggen.
Wandelen is de makkelijkste en goedkoopste manier van bewegen. Onderzoek toonde aan dat 10.000 stappen gespreid over een hele dag de gezondheid fundamenteel verbetert. Je kan dus toch voldoende bewegen, ook al ben je nog niet klaar om te sporten. Stappen kan je altijd en overal: thuis, op het werk, tijdens verplaatsingen, in je vrije tijd …
De eerste stap begint bij de voordeur
Binnenkort is de boodschap ‘Elke stap telt’ ook zichtbaar in het straatbeeld met stappensignalisatie. Er zijn wegwijzers en borden die het streefdoel van 10.000 stappen per dag tastbaar maken door afstanden uit te drukken in het aantal stappen.
Zo zien de Ingelmunsternaren dat kleine afstanden tussen nuttige locaties in de buurt ook extra stappen opleveren. Van de voordeur tot aan het gemeentehuis. Of tussen de bakker en de slager. Want elke stap telt! Natuurlijk is iedere vorm van beweging goed, dus de bordjes duiden ook aan hoeveel minuten het fietsen is tussen bepaalde locaties.
Schepen van sport Jan Rosseel: “Naast de wegwijzers zie je ook hier en daar borden met leuke boodschappen waarmee we het beweeggedrag van onze inwoners een duwtje in de goede richting geven. Zo worden alle inwoners ondergedompeld in een stapvriendelijke buurt! De komende 4 jaar zet Ingelmunster nog verder in op beweegvriendelijke buurten. #iedereendoetmee!”
Foto © gemeente Ingelmunster

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.