Home > Elizabetlaan in Heist opnieuw opengesteld in beide richtingen

Elizabetlaan in Heist opnieuw opengesteld in beide richtingen

Geschreven op 24 juli 2020 om 08:03 door Mario De Wilde

Vandaag wordt de zuidelijke rijbaan van de Elizabetlaan ter hoogte van het Heldenplein opnieuw opengesteld voor het verkeer met als bestemming Duinbergen en Knokke. Gezien de wegwerkzaamheden nog niet volledig voltooid zijn, geldt om veiligheidsredenen een snelheidsbeperking van maximaal 30km/u tussen het Heldenplein en de Anemonenlaan.

De tramsporen kunnen niet gedwarst worden ter hoogte van de Rampe en de Krommedijk. De Krommedijk is nog zowel voor auto-, fiets- als voetgangersverkeer afgesloten tussen de Knokkestraat en de Elizabetlaan. Ongeveer ter hoogte van de Noordstraat kan via de al gedeeltelijk aangelegde ovonde van de Elizabetlaan naar de Knokkestraat (of omgekeerd) gereden worden. De fietsers kunnen gebruik maken van het tweerichtingsfietspad langs de noordelijke zijde van de Elizabetlaan, tussen de Anemonenlaan en de Parkstraat. Tussen de Parkstraat en Heldenplein moeten de fietsers via de Graaf d’Ursellaan rijden. Voetgangers kunnen de Elizabetlaan enkel dwarsen ter hoogte van de verkeerslichten van het Heldenplein, via de voetgangerstunnel ter hoogte van de Parkstraat en ter hoogte van de Krommedijk via de Pastuurdijk aan de Anemonenlaan.

Wie meer gedetailleeerde info wenst over de vernieuwde doortocht in de Elizabetlaan en de herinrichting van het Helden- en Vissershuldeplein kan terecht op De Kinkhoorn. Op dit gezellige binnenpleintje tussen de Graaf ‘Ursellaan en de Zeedijk staan diverse infopanelen opgesteld die in woord en beeld een uitgebreid overzicht geven van de metamorfose die Heist-aan-Zee in de eerstkomende jaren te wachten staat.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.