Home > Elise De Waele (24) uit Ruiselede zopas tot Ruinart Sommelier Challenge gekroond

Elise De Waele (24) uit Ruiselede zopas tot Ruinart Sommelier Challenge gekroond

Geschreven op 29 november 2022 om 12:24 door Mario De Wilde

Gisteren won Elise De Waele (24 jaar) de Ruinart Sommelier Challenge 2022 van België. Een prestigieuze wedstrijd waar in totaal 26 topsommeliers aan deelnamen. De jury bestond uit Kristel Balcaen – champagne ambassadeur, Florence Boubee Legrand – oenoloog Ruinart, huidig beste Belgisch sommelier Stephane Dardenne en vorige winnaars van de Ruinart Challenge, Charlotte Crul & Jasper Van Papeghem.

De wedstrijd bestond uit een blinde degustatie van deze keer vier witte wijnen die perfect in het Engels schriftelijk moesten besproken worden. Belangrijk was of je de wijn begreep en uiteraard welke druiven, geuren, foodpairing je erbij zou geven… Uiteindelijk werd Elise De Waele tot winnaar uitgeroepen, iets wat ze niet verwacht had naast al die top sommeliers. Na de degustatie volgde nog een zeer leerrijke masterclass van oenoloog Florence van Ruinart.

Haar prijs mag ze volgend jaar in de zomer verzilveren in Champagne want dan mag ze met alle sommelier die de Ruinart Challenge wonnen een week naar Champagne om meer bij te leren over de regio. Iets waar ze enorm naar uitkijkt. De wedstrijd gaat uit van Ruinart champagne zelf in verschillende landen ter wereld, de Europese winnaars worden dan uitgenodigd voor een week in Champagne.

Elise heeft momenteel haar eigen zaak Brasserie Ruislé in de Kasteelstraat in Ruiselede die ze samen met haar stiefpapa (en ook de chef) runt sinds juli 2021. Ervaring deed ze op tijdens stages en weekendwerk in de Karmeliet, Hertog Jan, Sans Cravate, The Ritz en The Savoy in Londen en Royal Champagne hotel & spa. Ze werkte ondertussen al een leuke betaalbare wijnkaart uit die toegankelijk is voor iedereen. In de brasserie kan iedereen terecht voor een simpele lekkere keuken en uiteraard (of wat dacht je…) wijnen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.