Home > Elf leerlingen van VTI Brugge, Campus Zandstraat renoveren mee het Belfort van Brugge

Elf leerlingen van VTI Brugge, Campus Zandstraat renoveren mee het Belfort van Brugge

Geschreven op 4 oktober 2022 om 10:04 door Mario De Wilde

Vanaf vanmorgen en dat t.e.m. donderdag 6 oktober loopt een mooie West-Vlaamse samenwerking tussen het VTI Brugge, Campus Zandstraat afdeling bouw en Monument Vandekerckhove uit Ingelmunster. De leerlingen uit het 7de jaar Restauratie bouw krijgen via deze samenwerking de kans om mee te werken aan de renovatie van het Belfort in Brugge. De klas van elf leerlingen wordt telkens opgesplitst in twee groepen. Een vijftal leerlingen werkt mee in het Belfort, de overige zes werken mee op een van de andere werven in het Brugse.

Monument Vandekerckhove herplaatst in opdracht van Stad Brugge de baksteenvloer in de doorgang naar de Oude Burg. Doorheen de jaren werden reeds vele herstellingen uitgevoerd aan deze vloer en deze waren niet altijd volgens het oorspronkelijke patroon. De vloer wordt herplaatst met de oorspronkelijke bakstenen en aangevuld met gelijkaardige bakstenen van goede kwaliteit, waarbij het oorspronkelijke patroon behouden blijft. Dit type werk is iets waar niet elke leerling mee vertrouwd is, waardoor deze interactie zeer interessant wordt.

Dankzij deze samenwerking tussen het VTI Brugge en Monument Vandekerckhove krijgen de leerlingen van de 3de graad bouw gedurende drie dagen de kans om kennis te maken met het vak en het leven op de werkvloer. Het is een unieke kans voor beide partijen en misschien wel de start van een blijvende samenwerking in de toekomst. Op die manier willen we de
laatstejaars klaarstomen voor een toekomst in de wereld van de bouw. Door samen te werken hopen we de aantrekkingskracht van een opleiding in de bouw (VTI Brugge) en een toekomstige job in de bouw (Monument Vandekerckhove en andere bedrijven van Group Monument) terug aantrekkelijker te maken.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.