Home > Elektrische rolstoelfiets voor bewoners van WZC De Ril in Middelkerke

Elektrische rolstoelfiets voor bewoners van WZC De Ril in Middelkerke

Geschreven op 3 augustus 2023 om 07:29 door Mario De Wilde

Woonzorgcentrum De Ril in Middelkerke heeft onlangs een bijzondere aanwinst toegevoegd aan haar aanbod: een splinternieuwe elektrische rolstoelfiets! Het woonzorgcentrum De Ril blijft inderdaad investeren in de mobiliteit en levenskwaliteit van haar bewoners. Nadat enkele rolstoelfietsen uitvoerig werden getest en gebruikt de afgelopen maanden werd er gekozen voor een elektrische rolstoel plateaufiets. Deze rolstoelfiets is een combinatie van een fiets en een rolstoel, bedoeld voor twee personen. Een rolstoelfiets is niet alleen een prima vervoermiddel voor iemand die in een rolstoel zit en niet zelfstandig kan fietsen, het geeft ook vrijheid aan personen die geen lange afstanden meer kunnen doen.

Het biedt bewoners en bezoekers van het dagcentrum met beperkte mobiliteit de mogelijkheid om te genieten van de buitenlucht en de prachtige omgeving, terwijl ze comfortabel en veilig in hun rolstoel blijven zitten. In plaats van steeds hetzelfde wandelingetje rondom het woonzorgcentrum te maken, kan je met de rolstoelfiets een grotere afstand overbruggen en kan je onderweg genieten van de vele mooie plekjes die Middelkerke te bieden heeft. Een bezoekje aan het ouderlijk huis, de nieuwe zeedijk in Westende of aan het nieuwe Casino in aanbouw is met deze nieuwe fiets niet langer onbereikbaar.

Met de aankoop van de rolstoelfiets zet Woonzorgcentrum De Ril een belangrijke stap in het bevorderen van de levenskwaliteit en het welzijn van haar bewoners. De fiets is ontworpen om zowel bewoners als zorgverleners een gebruiksvriendelijke en aangename ervaring te bieden, waarbij het sociale aspect van fietsen in groepen gestimuleerd wordt. Daarnaast zien ook de inwoners van Middelkerke de bewoners van het woonzorgcentrum voorbij rijden, wat zorgt voor een positief imago van het WZC in het straatbeeld.

Schepen voor welzijn en voorzitter van het Bijzonder Comité voor Sociale Dienstverlening Dirk Gilliaert is verheugd over deze nieuwe aankoop: “Met trots presenteren we onze nieuwe rolstoelfiets, een investering die inspeelt op de behoeften en wensen van onze bewoners. We willen hen de kans geven om op een ontspannen en actieve manier van het buitenleven te genieten, wat bijdraagt aan hun welzijn en geluk. We kijken al uit naar de vele leuke en ontspannende momenten die bewoners zullen beleven tijdens de fietstochten in en rond Middelkerke. De rolstoelfiets zal ongetwijfeld een welkome aanvulling zijn op het activiteitenprogramma en het groepsgevoel versterken.”

De aankoop van de rolstoelfiets werd mogelijk gemaakt dankzij de inzet van het zorgteam en de steun van het gemeentebestuur van Middelkerke. Met deze aanwinst willen ze laten zien dat het bevorderen van inclusiviteit en mobiliteit hoog in het vaandel staan.

De elektrische rolstoelfiets is uitgerust met diverse veiligheidsvoorzieningen, waaronder een stevige rolstoelvergrendeling, reflecterende elementen, een elektrisch takelsysteem om de rolstoel op het platform te hijsen en alle noodzakelijke veiligheidsvoorzieningen om ervoor te zorgen dat de rit zo veilig mogelijk verloopt. De ervaren zorgverleners van woonzorgcentrum De Ril staan klaar om bewoners te begeleiden en een onvergetelijke ervaring te bieden.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.