Home > Eindejaarstip….Haven Oostende ontwerpt Breinkalender voor het goede doel

Eindejaarstip….Haven Oostende ontwerpt Breinkalender voor het goede doel

Geschreven op 28 november 2022 om 16:38 door Mario De Wilde

De zorg voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu is ingebed in het DNA van Haven Oostende. Eerder huldigde ze de Veiligheidsmuur in met 24 Safe Henk cartoons, getekend door Herr Seele, die de veiligheidsgedachte promoten en ondersteunen. Dit jaar creëerde Herr Seele 12 schilderijen met ‘het brein’ als centraal thema in opdracht van Haven Oostende. De afdrukken van de schilderijen werden omgevormd tot een unieke jaarkalender voor 2023 ten voordele van de non-profitorganisatie 4Brain. De Safe Henk-mascotte die garant staat voor een veilige haven, richt nu ook zijn aandacht op het behoud van gezonde hersenen.

De non-profitorganisatie 4Brain heeft als doel het brede publiek te informeren over hoe je brein gezond te houden, te sensibiliseren over hersenaandoeningen en de levenskwaliteit van patiënten met een hersenaandoening te verbeteren.
Ondanks het feit dat er meer dan een derde van de bevolking ooit zal lijden aan een hersenaandoening, gaat er maar 10% van de budgetten voor wetenschappelijk onderzoek naar hersenonderzoek. Dit zorgt voor een grote kloof die alleen maar gedicht kan worden door private initiatieven zoals 4Brain.

Haven Oostende zal in 2023 diverse initiatieven nemen om dit mooie project te steunen, zo zal er naast de kalender ook de Port Oostende Charity Run georganiseerd worden op zaterdag 6 mei en in oktober volgt er nog een Port Oostende Charity Night.

De breinkalender ten voordele van 4Brain kan aangekocht worden via de website van Haven Oostende per 10 stuks: www.portofoostende.be.

Dirk Declerck, CEO – Gedelegeerd Bestuurder Haven Oostende: “Aandacht voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu is elke dag onze prioriteit. De maatschappelijke verantwoordelijkheid die Haven Oostende opneemt, reikt verder. We zijn zeer verheugd om ons steentje bij te dragen en initiatieven op te zetten ten voordele van 4Brain die ook de brede bevolking ten goede komen.”
Charlotte Verkeyn, Voorzitter Haven Oostende: “We danken opnieuw Herr Seele voor de samenwerking. De Safe Henk mascotte die garant staat voor een veilige haven, richt nu ook zijn aandacht op het behoud van een gezond brein ten voordele van de non-profitorganisatie 4Brain. Op die manier zet Haven Oostende het beleid kracht bij; niet alleen naar de eigen medewerkers, maar ook vanuit onze maatschappelijke rol als Veilige, Volle en Vernieuwde haven.”
Vanessa Delacourt, Founding Mother 4Brain: “Eén op drie krijgt ooit een hersenaandoening. Tumoren, dementie, depressie, Parkinson, ALS, migraine om er maar enkele te noemen. Amper 10% van het medisch wetenschappelijk budget gaat naar deze discipline. Onderzoek is écht nodig. Deze aandoeningen hebben een enorme impact op iemands leven. Naast onderzoek naar nieuwe technieken is het van groot belang om dit bespreekbaar te maken. Mensen een nieuw leven geven, daar doet 4Brain het voor.”
Foto 1 v.l.n.r.: Vanessa Delacourt (Managing Partner Schelstraete – Delacourt Associates en Founding Mother 4Brain) – Dirk Declerck (CEO en Gedelegeerd Bestuurder Haven Oostende) – Kristl Vonck (Prof. Dr. Neuroloog in het UZ Gent en Founding Mother 4Brain) Foto: ©Port Oostende

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.