Home > Eindejaarscadeautje: ruim 38.000 euro Vlaamse subsidies voor ABBY Kortrijk

Eindejaarscadeautje: ruim 38.000 euro Vlaamse subsidies voor ABBY Kortrijk

Geschreven op 20 december 2022 om 09:36 door Mario De Wilde

Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir kent via Toerisme Vlaanderen bijna 6,5 miljoen euro toe aan 22 toeristische projecten over heel West-Vlaanderen. ABBY Kortrijk is één van de geselecteerde projecten. “Het nieuwe museum krijgt 38.400 euro voor het plaatsen van unieke spiegelletters in het Begijnhofpark”, vertelt Vlaams volksvertegenwoordiger Cathy Coudyser .

Dankzij de Vlaamse subsidies komen er straks spiegelletters in het Begijnhofpark langs de Heuvel- en Vlaanderenroute. “Die worden een nieuw, uniek en speels belevingselement met een uitgesproken fotogeniek karakter en een betekenisvolle symboliek. Ze zetten de ABBY-site in de kijker en nodigen de fietser uit om even halt te houden en van een welverdiende pauze te genieten”, verduidelijkt Cathy Coudyser.

West-Vlaanderen is de toeristische provincie bij uitstek

In totaal voorziet N-VA-minister Demir 6.414.807 euro voor de ondersteuning van 22 West-Vlaamse projecten. “De Vlaamse steun is een stevige financiële duw in de rug voor onze toeristische ondernemers die na de harde coronajaren wat zuurstof kunnen gebruiken. De 22 toeristische belevingen die dankzij deze Vlaamse steun zowel aan de kust, in kunststad Brugge, de Westhoek en de West-Vlaamse groene regio’s erbij komen, zorgen ervoor dat West-Vlaanderen zichzelf de komende jaren verder zal kunnen uitspelen als dé toeristische provincie bij uitstek” besluit Vlaams volksvertegenwoordiger Cathy Coudyser uit Knokke Heist tevreden.

Foto: Katoo Peeters

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.