Home > Einde van een tijdperk: Sus’ tennisballon deze middag in Middelkerke definitief neergelaten

Einde van een tijdperk: Sus’ tennisballon deze middag in Middelkerke definitief neergelaten

Geschreven op 28 april 2022 om 17:25 door Mario De Wilde

Deze middag schakelde Patrick Fransen de algemene zekering van het opblaassysteem voor tennisballon De Tempel definitief uit. Daarmee komt een einde aan een heus tennistijdperk voor Middelkerke. De kranige Sus (91) speelde 2 weken geleden nog een laatste dubbelmatch met zijn zoon in zijn ‘Tempel’. Uiteraard klonk het resultaat als volgt: ‘Game – set – match’ Sus Fransen’.

Einde van een tennistijdperk

Terwijl de opvallende ballon een beetje tegenstrubbelt en traag maar zeker leegloopt, geeft zoon Patrick Fransen een woordje uitleg. “Sus ontving door de jaren duizenden spelers in zijn ballon. De ballon stond er sinds 1989. 33 jaar dus. Er zijn dus heel wat munten door het verlichtingssysteem gegaan en wie van Sus les kreeg, ontving een authentiek schriftje waarin hij de werkpunten noteerde”, glimlacht Patrick.

Tijd voor een ‘gezonde’ zesde set

“Maar de tijd staat niet stil. Voor Pa Sus beginnen de jaren nu echt door te wegen. De Tempel vergde heel wat onderhoud en dat was niet meer haalbaar. Daarnaast brengt de komst van het padelcomplex nieuwe mogelijkheden voor het domein van De Tempel. Het laatste matchpunt is gespeeld. Het is goed geweest. Pa Sus bezorgde generatie op generatie, met de glimlach tennisplezier”, besluit Patrick. Tijd voor Sus om permanent aan een gezonde ‘zesde set’ te beginnen.

Foto: Patrick en Sus Fransen zeggen ‘tot weerziens’ voor de neergelaten ‘Tennistempel’ van Middelkerke. Fotocredits: gemeente Middelkerke

 

2 reacties

Dekeyser
Geschreven op 2022-06-06 17:31:27
Merci pour toutes ces belles années inoubliables!!!!
Pieter Bijnens
Geschreven op 2022-05-01 15:56:20
Dank voor de jarenlange vreugde uren die we in de ballon hebben beleefd.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.