Home > Eerstesteenlegging van 13 sociale woningen in de De Kreeft in Knokke-Heist

Eerstesteenlegging van 13 sociale woningen in de De Kreeft in Knokke-Heist

Geschreven op 21 juni 2022 om 13:04 door Mario De Wilde

Afgelopen zaterdag 18 juni werd door schepen van Wonen, Kathleen van der Hooft, de eerste steen geplaatst voor de bouw van 13 sociale huurwoningen in De Kreeft en langs de Noordhinder. Door Guy Demeestere en Bernard Despiegelaere, voorzitter en directeur van de sociale huisvestingsmaatschappij (SHM) T’ Heist Best, werd toelichting gegeven over de werken m.b.t. dit bouwproject van 13 sociale huurwoningen elk met 3 slaapkamers.

T’Heist Best kon een aantal jaar geleden een aantal woningen verwerven van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW). Deze aan De Kreeft waren niet renoveerbaar, zodat ze werden gesloopt. In afwachting van de concrete invulling was er tijdens de zomermaanden een bloemenweide te bewonderen. De totale kostprijs van het project bedraagt 2,25 miljoen euro. Door de verdichting ten opzichte van de vroegere toestand kunnen meer dan dubbel zoveel kwaliteitsvolle woningen worden gebouwd, zodat zuinig wordt omgesprongen met de schaarse grond.

De Kreeft
De woningen, elk met een privaat tuintje, worden gebouwd volgens hedendaagse normen en voorschriften. Het architectenkantoor ‘EL Architects’ zorgde voor een weldoordacht en functioneel ontwerp dat mooi geïntegreerd wordt in de specifieke omgevingsarchitectuur zodat het eigen karakter van de woonwijk ook hier behouden blijft.

De aannemer Damman uit Deerlijk plant de werken af te kunnen ronden tegen de herfst van 2023. De huurwoningen zullen dan door T’ Heist Best worden toegewezen met inachtneming van de wettelijke procedures, zoals bepaald in het Kaderbesluit Sociale Huur.

Het sociaal patrimonium te Knokke-Heist telt op vandaag, mede door het door de Gemeente Knokke-Heist en T’ Heist Best in 2004 opgestarte sociaal verhuurkantoor (SVK), 600 woningen waarvan bijna 400 huurwoningen in eigendom van T’Heist Best.

Zeer binnenkort start t’Heist Best met de bouw van 26 appartementen in de Herfststraat, 40 woningen in Ramskapelle en 82 appartementen in Heulebrug. Daarnaast zijn er nog meer dan 150 woningen in concrete projecten op diverse locaties in diverse fasen van ontwerp (Onderwijsstraat, Heulebrug, Duinenwater, Breed Veertien, Slipsteek, Sterknoop en diverse locaties in de wijk Oostwinkel).

Er worden ook continu woningen grondig gerenoveerd binnen een meerjarenplan ter renovatie van het bestaande patrimonium en werden recentelijk een dertigtal woningen energetisch (dak en schrijnwerk) aangepakt.

Voor meer inlichtingen of inschrijvingen kunnen kandidaten terecht bij T’ Heist Best of de Woonwinkel Knokke-Heist in het Sociaal Huis, Kraaiennestplein 1 te 8301 Knokke-Heist.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.