Home > Eerste Woonsprong-project gisteren van start gegaan in de Hoogstraat in Oudenburg

Eerste Woonsprong-project gisteren van start gegaan in de Hoogstraat in Oudenburg

Geschreven op 13 september 2023 om 06:33 door Mario De Wilde

De nieuwe woonmaatschappij Woonsprong organiseert voortaan het sociaal wonen in Bredene, Gistel, Ichtegem, Middelkerke, Oostende en Oudenburg. Dit betekent ook dat reeds geplande renovatie- en nieuwbouwprojecten verder worden uitgevoerd. De omvorming van de kloostersite in de Hoogstraat in Oudenburg is daarbij de ‘eerste’ op de planning. Dit project zal Woonsprong samen met de stad Oudenburg realiseren. Aannemer Vacomet is er met de sloop van het schoolgebouw in de Hoogstraat gestart, dan volgt het archeologisch onderzoek alvorens de nieuwbouw mag aangevat worden.

De plannen voor de kloostersite in de Hoogstraat in Oudenburg zijn gekend en uitgetekend door de voormalige sociale huisvestingsmaatschappij WoonWel in samenwerking met de stad Oudenburg. Aan de achterzijde is de Vrije Basisschool H. Familie volop bezig met de bouw van hun nieuwe school. ‘In de Hoogstraat – op de locatie van het voormalige klooster – plant de woonmaatschappij een woonproject met vijftien sociale huurappartementen. Op het gelijkvloers zal de stad Oudenburg een buitenschoolse kinderopvang (BKO) en een polyvalente zaal realiseren. Er is ook sprake van gecombineerd gebruik gezien de grote zaal van de BKO ook zal dienst doen als refter voor de school. Omgekeerd zal de BKO ook gebruik kunnen maken van de speelplaats. Er komt tevens een ondergrondse garage.’, licht Romina Vanhooren, ondervoorzitter van Woonsprong toe.

Het project was eerder al aangekondigd om te starten, maar de vergunnings- en aanbestedingsprocedure duurde langer dan voorzien. ‘De tijd is nu daar om de sloopwerken af te ronden. De aannemer is al enkele weken bezig met de ontmanteling binnenin het gebouw. Vorige week startte hij ook de sloopwerken vanop het openbaar domein op. Deze week kan de kraan volledig op de werfsite werken om het laatste stuk van het gebouw af te breken en het terrein te effenen.’, bevestigt Kurt Claeys, voorzitter van Woonsprong.

Na deze intense sloopwerken volgt het archeologisch onderzoek. ‘De site ligt in het Oudenburgse stadscentrum en dat betekent dat er moet tijd vrijgemaakt worden voor het archeologisch onderzoek naar Romeinse aanwezigheid. Het is een unieke kans om dit gebied ook in kaart te brengen.’, aldus burgemeester Anthony Dumarey.
Eens het archeologisch onderzoek is afgerond kan de woonmaatschappij starten met de nieuwbouw. Een exacte timing is nu te voorbarig om mee te geven. Zodra we de werf kunnen opstarten, zullen we opnieuw eerst de buurt informeren.

Begin augustus werden buurtbewoners, handelaars en verenigingen in de onmiddellijk omgeving van de werf ook al geïnformeerd over het verloop van de sloopwerken, de verkeersmaatregelen en onze contactgegevens. ‘We vinden het belangrijk om de nabije buren te informeren. Wie vragen heeft over de werf of hinder zou ondervinden van de werkzaamheden weet zo hoe ze ons kunnen bereiken. De projectcoördinator heeft regelmatig overleg met de aannemer en kan bijkomende vragen van de buurt ook steeds bespreken op een werfvergadering.’, besluit Evi Jordens, directeur Staf.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.