Home > Eerste wensen kregen een plaats in Wensboom aan Steenbrugse Bosjes in Brugge

Eerste wensen kregen een plaats in Wensboom aan Steenbrugse Bosjes in Brugge

Geschreven op 9 oktober 2020 om 13:30 door Mario De Wilde

Deze middag werden in de Steenbrugge Bosjes in Brugge de eerste wensen aan de wensboom worden bevestigd. De wensboom, die eigenlijk bestaat uit drie opvallende zomereiken, staat in de wachtkamer in de Steenbrugge Bosjes nabij AZ Sint-Lucas. Nog meer dan vroeger is even vertoeven in een bosrijke omgeving een stimulans om de kracht van de natuur te ontdekken. Wie een bezoek aan de wensboom wil combineren met een wandeling kan kiezen uit drie wandellussen. Wandellus 1 is bij gunstige weersomstandigheden rolstoeltoegankelijk.

Samana werkt samen met AZ Lucas, en Natuur en Bos van de Vlaamse overheid.  Zij roepen iedereen op om een wens of een lint te komen hangen aan de wensboom. Op deze manier is er betrokkenheid en waardering voor de vele mensen die dagelijks de zorg opnemen voor iemand anders.  De boodschap is ook voor personen die extra zorg nodig hebben om krachtig en weerbaar in het leven te staan. Speciaal wordt er aandacht gevraagd voor een groep die wel eens wordt vergeten. De groep van mantelzorgers en personen met een chronische ziekte. Niet toevallig is de start op de dag van personen met een chronische ziekte op 11 oktober komende zondag, wanneer ook de Week van het Bos start. (natuurenbos.be/week-van-het-bos)

Francky Debusschere, educatief medewerker domein Mantelzorg: “Met deze actie geven we met ons allen een positief signaal. Wij willen werken aan een warme samenleving waarin er plaats is voor iedereen, ook voor de meest kwetsbare mensen. Wie een wens aan de wensboom wil hangen, kan van thuis een gekleurd lint meebrengen of een wens neerschrijven, deze wens aan een touwtje hangen en het lint of de wens komen bevestigen aan de wensboom. Je mag de wens ook doormailen naar mantelzorg.wvl@samana.be met vermelding: ‘wens voor Steenbrugse Bosjes’, dan zorgen wij voor de bevestiging van jouw wens aan de boom. Op deze manier drukken wij onze verbondenheid uit voor allen die dagelijks zorg opnemen en voor wie ons dierbaar is. In het bijzonder denken wij ook aan de personen die tijdens de coronaperiode zijn overleden. De actie loopt van 11 oktober tot en met 1 december.

Goed om te weten:

WSM (het vroegere Wereldsolidariteit) ondersteunt de wensboomactie van Samana West-Vlaanderen en De Bremstruik. Mia Vandenberghe (WSM West-Vlaanderen): “De actie van Samana is echt wel schitterend. De bomen worden volgehangen met boodschappen van hoop, wensen en bemoedigingen voor mantelzorgers en mensen met een chronische ziekte. En daar willen we met WSM heel graag aan meedoen. Want net als Samana komen wij op voor wie het niet gemakkelijk heeft, voor toegankelijke gezondheidszorg en goede sociale bescherming, zij het dan op wereldwijde schaal. Met deze wens nodigen wij meteen Samana uit om over de grenzen heen te kijken, want overal zien we mensen die het beste van zichzelf geven om te zorgen voor elkaar.”

 

 

1 reactie

Neyts anneke
Geschreven op 2020-10-10 16:31:37
Hallo, ik ben patiënt bij de ergo. Ik heb de wens van kastanjes gemaakt en helpen sjaals breien voor de eikenbomen . Worden de foto s in de krant of in een boekje bewerkt. Zou leuk zijn was zo content met mijn kastanje wens . Grtjs Anneke

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.