Home > Eerste veiling achter gesloten deuren in Brugge een groot succes

Eerste veiling achter gesloten deuren in Brugge een groot succes

Geschreven op 18 mei 2020 om 08:15 door Mario De Wilde

Veilinghuis Van de Wiele riep de uitgestelde voorjaarsveiling niet zoals anders voor een volle zaal kopers, maar achter gesloten deuren. Omwille van de coronamaatregelen konden de mensen van thuis uit op vrijdag 15 en zaterdag 16 mei online of telefonisch meebieden. Uiteraard waren er ook veel schriftelijke biedingen op voorhand doorgegeven. In de zaal werden enkel de gerechtsdeurwaarder en een team jonge telefonisten toegelaten om de klanten op te bellen, waarbij de social distancing maatregelen nauwlettend werden opgevolgd. De liefhebbers lieten zich duidelijk niet ontmoedigen door deze uitzonderlijke manier van bieden, want deze boeken- en kunstveiling bracht in totaal maar liefst € 655.306 op, bijna de helft meer dan oorspronkelijke schatting. Online hadden zich klanten geregistreerd uit binnen- en buitenland, natuurlijk uit de buurlanden maar ook uit de Verenigde Staten, Hong-Kong, Australië, Mexico en Rusland. In gewone veilingen werd ook al online geboden, maar nu werd ongeveer de helft online verkocht.

Enkele hoogtepunten van de veiling: 

-Een lot van 7 originele foto’s door Anthony van de beroemde kunstenaar Ensor bracht € 6.250.

-De “Sterzingers” van Jan Garemyn (1712-1799), een olie op doek van een Brugse kunstenaar, die destijds directeur was van de Brugse kunstacademie. Het doek was € 3.000 – € 4.000 geschat maar bracht uiteindelijk € 32.500 op.

-Een getijdenboek op perkament uit omstreeks 1500, prachtig verlucht met meer dan 100 kleine miniaturen. Geschat op € 14.000 – € 18.000 bracht het handschrift eveneens € 32.500 op.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.