Home > Eerste supportersclub voor Waregemse voetbaldames

Eerste supportersclub voor Waregemse voetbaldames

Geschreven op 23 juli 2021 om 08:45 door Mario De Wilde

Vorig seizoen debuteerden de dames van Zulte Waregem in de Scooore Super League, een mijlpaal in de historie van het vrouwenvoetbal bij Essevee. Vandaag wacht er een nieuwe afspraak met de geschiedenis want de eerste supportersclub voor ons dameselftal is een feit. Vanuit hun thuisbasis, café De Halve maan in Waregem, trekt Supportersclub Dames Essevee naar elke wedstrijd van de dames. “We willen graag de familie, vrienden en supporters van de speelsters een platform geven”, vertelt Maxim Himpe, één van de oprichters van de supportersclub. “Zodra het seizoen start organiseren we de verplaatsingen naar uitwedstrijden en verschillende events om het vrouwenvoetbal toegankelijker te maken.”

Met ‘Supportersclub ’T Maantje’ kent het café langs de Ingooigemstraat al een supportersclub. “Het is de bedoeling dat we afzonderlijk van elkaar te werk gaan en dat we dus ook apart van het mannenvoetbal werken”, vertelt medeoprichter Nick Devos.
Mensen die zich graag willen aansluiten bij Supportersclub Dames Essevee kunnen terecht op de website, Facebook of Instagrampagina. “Door onze nauwe band en het enthousiasme is de opstart erg vlot verlopen. We hopen nu zoveel mogelijk nieuwe leden warm te maken voor het vrouwenvoetbal bij Essevee”, klinkt het bij medeoprichter Arne Verbauwhede.

“Ons eerste seizoen in de Scooore Super League was voor ons een kennismaking met het hoogste niveau en dat ging gepaard met enkele knappe resultaten”, vertelt voorzitter Steven Beulque. “Met de komst van ‘Supportersclub Dames Essevee’ krijgen de dames nu ook de aandacht en steun die zij verdienen.”
Foto copyright Essevee

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.