Home > Eerste steen voor nieuwe kleedkamers Zeehaven Zeebrugge is gelegd

Eerste steen voor nieuwe kleedkamers Zeehaven Zeebrugge is gelegd

Geschreven op 12 juli 2021 om 16:11 door Mario De Wilde

Het stadsbestuur van Brugge blijft inzetten op de verbetering, renovatie of vernieuwing van de sportinfrastructuur van de Brugse sportclubs. Zo ook bij voetbalclub Zeehaven Zeebrugge waar de bouw van nieuwe kleedkamers een eerste grote stap is. Zeehaven Zeebrugge, voorheen bekend als Zeemeeuw Zeebrugge, is de voorbije jaren uitgegroeid tot een vereniging met 184 leden en barst daardoor uit haar voegen. Daarom dat de club zich tot de Stad richtte met de vraag voor steun.

“Als Stad zijn wij altijd begaan met onze sportclubs, op elk vlak, dus ook qua infrastructuur”, klinkt het bij schepen van Sport Franky Demon. “Om die reden verlenen wij ook investeringssubsidies. In dit geval kwam de Stad tegemoet met een subsidie van maar liefst 185.000 euro en is er een eigen inbreng van Zeehaven Zeebrugge van zo’n 86.000 euro.”

Concreet gaat het om nieuwe kleedkamers (en een geïntegreerde vergaderruimte) om vooral meisjes te laten sporten. Daarnaast zal er in een latere fase ook een renovatie van het dak van de bestaande kleedkamers gebeuren en een luifel en verharding voor het clubhuis komen. “Het is de enige manier om de Bruggelingen naast het sportaanbod op zich ook kwalitatieve sportaccommodaties aan te bieden”, vervolgt Franky Demon. “Dat is een positieve trend van de laatste jaren, dat zowat elke vereniging of club, groot of klein over een eigen clubhuis of infrastructuur wenst te beschikken.”

“Daar gaan wij dus graag in mee, maar wel op voorwaarde dat het getuigt van duurzaamheid en zuinig ruimtegebruik. En daar wordt in deze perfect aan voldaan.” En zo zal Zeehaven Zeebrugge straks nog meer de kaart van de jeugd kunnen trekken en zijn negen jeugdploegen beter kunnen huisvesten. “Wij bestaan al sinds 1955 en zien dit als de modernisering die we nodig hadden om de werking van een volwaardige voetbalclub te kunnen aanhouden”, geeft bestuurslid Kris Devolder aan.

Sportief verantwoordelijke Wim Baert vult aan: “Naast dit prachtige project, die we kunnen realiseren dankzij de steun van Stad Brugge, maken we ook volop werk van het opwaarderen van onze infrastructuur met onder meer zonnepanelen en nieuwe verlichting. Zodat we klaar zijn om de sportieve toekomst te verzekeren.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.