Home > Eerste spadesteek voor samenwerkingsproject ‘Huis 4’ in Aartrijke

Eerste spadesteek voor samenwerkingsproject ‘Huis 4’ in Aartrijke

Geschreven op 8 mei 2019 om 15:49 door Mario De Wilde

Gisteren werd op feestelijke wijze het startschot gegeven voor de bouw van ‘Huis 4’, een bouwproject van OC Cirkant & Vivendo. In aanwezigheid van Annick Vemeulen, Burgemeester van Zedelgem, Dirk De fauw, voorzitter van Vivendo, Ria Vanhoorne, directeur van OC Cirkant en vele bewoners, medewerkers, familie & sympathisanten, werd een heuse wensboom geplant om het project alvast een symbolische goede start te geven.  OC Cirkant, de voorziening die aan zo’n 130 volwassenen met een verstandelijke beperking een warme thuis biedt, slaat de handen in elkaar met sociale huisvestingsmaatschappij Vivendo voor de bouw van ‘Huis 4’.

Negen jaar later

Dit unieke samenwerkingsproject voorziet ruimte voor zo’n 30-tal bewoners van OC Cirkant, alsook voor 10 assistentieflats van Vivendo.
“We zijn verheugd dat het project eindelijk van start kan gaan. Het heeft immers heel wat voeten in de aarde gehad om zover te geraken.” Vertelt Ria Vanhoorne, directeur van OC Cirkant. “Eind 2010 stond de bouw van het vierde ‘huis’ al in de startblokken, maar de uitvoering werd toen gestaakt. Door wijzigingen in regelgeving en subsidiëring, alsook in bouwtechnische eisen, werd het moeilijk om het oorspronkelijke project verder te zetten. Dankzij de samenwerking met Vivendo en de inzet van collega’s, bewindvoerders en de gemeente Zedelgem, kunnen we nu – 9 jaar later – eindelijk van start gaan.” Vertelt Ria zichtbaar opgelucht. “Uiteindelijk zijn we heel tevreden met de plannen die nu op tafel liggen. Door de samenwerking met Vivendo is dit een nóg mooier project geworden dan wat we aanvankelijk in gedachten hadden in 2010.”

Kruisbestuiving
“We zijn heel blij dat we de handen in elkaar kunnen slaan met OC Cirkant. Dit project wordt het begin van een samenwerking op lange termijn, want er zijn ook al ideeën voor een tweede & derde fase op het terrein van OC Cirkant.” Vertelt Dirk De fauw, voorzitter van Vivendo. “Zo ijveren we er naar om van het terrein van OC Cirkant een echte zorgsite te maken. De kruisbestuiving tussen Cirkant & Vivendo zal een echte troef blijken voor Aartrijke en omgeving.” “Nu starten de eerste werken. We hopen dat het project binnen een 2-tal jaar zal afgerond zijn, maar dat hangt natuurlijk ook af van heel wat externe factoren, zoals het weer. We gaan er vanuit dat de mooie wensen die de collega’s, bewoners & familie in onze wensboom hebben gehangen hun werk doen en dat het bouwproject van af nu voorspoedig en vlekkeloos zal verlopen.” Besluit Ria.
Wil je meer weten over OC Cirkant of Vivendo neem dan zeker een kijkje op www.occirkant.be of www.vivendo.be.

Foto: Geert, cliënt Cirkant – André Velinde, Voorzitter Collectief overlegorgaan Cirkant – Catherine Windels, Orthoagogisch directeur Cirkant – Ria Vanhoorne, Algemeen directeur Cirkant – Barbara Verstraete, administratief & logisitiek directeur (beetje achter de boom) – Dirk De fauw, voorzitter Vivendeo – Annick Vemeulen, Burgemeester Zedelgem – Serge, Cliënt Cirkant – Koen Decraemer, directeur VIVENDO – Koen Oosterlinck voorzitter RVB VZW Provincialaat der Broeders van Liefde. In de rolstoel: Ruben, Cliënt Cirkant.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.