Home > Eerste regionale SPRIP-beurs komt Secundaire School Spermalie (BUSO) te Brugge toe

Eerste regionale SPRIP-beurs komt Secundaire School Spermalie (BUSO) te Brugge toe

Geschreven op 14 februari 2020 om 14:13 door Mario De Wilde

Vandaag organiseerde de Secundaire School Spermalie (BUSO) te Brugge voor de eerste maal een regionale beurs SPRIP voor virtuele oefenbedrijven van en voor secundaire scholen. Secundaire School Spermalie (BUSO) maakt deel uit van de vzw De Kade. SPRIP is een samenvloeisel van de woorden Spermalie en GIP (Geïntegreerde Proef). De organisatie werd georganiseerd door 11 leerlingen van het 6e jaar kantoor. Deze leerlingen hebben een autismespectrumstoornis (ASS).  Op de beurs stonden er o.a. virtuele oefenbedrijven van de Sint-Jorisschool te Menen, Athena Drie Hofsteden te Kortrijk, Dominiek Savio te Hooglede en VHSI te Brugge. Ook de eigen virtuele oefenfirma van het 7e specialisatiejaar Kantooradministratie en gegevensbeheer van de Secundaire School Spermalie; nl. Touch2Connect was aanwezig.  De bezoekers van de beurs waren leerlingen uit secundaire scholen uit West- en Oost-Vlaanderen. Deze leerlingen gingen bij de aanwezige virtuele oefenbedrijven langs om er aankopen te doen.
Bedoeling van deze beurs was dat leerlingen uit het secundair onderwijs de aangeleerde theorie uit de klas omzetten in de praktijk. Zo werden ze onder meer getraind in het aanleren van attitudes, ondernemingszin en vaardigheden.
Volgend jaar gaat er een nieuwe editie van de SPRIP beurs door. Dit op vrijdag 12 februari 2021.

2 reacties

Sandra
Geschreven op 2020-02-24 20:54:43
Super goed georganiseerd en dikke pluim aan iedereen die op zijn of haar manier hun steentje hebben bijgedragen om dit evenement tot een groot succes te brengen.
Francky
Geschreven op 2020-02-14 19:23:19
Mooi zo goed dat het goed is verlopen doe zo verder met de gasten ze komen er wel

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.