Home > Eerste plantdag Alliums bloembollen in Ieper groots succes

Eerste plantdag Alliums bloembollen in Ieper groots succes

Geschreven op 9 oktober 2023 om 07:03 door Mario De Wilde

Dit najaar bundelen alle Westhoeksteden en -gemeenten, en alle beheerders van militaire begraafplaatsen de krachten voor ’50.000 bloemen voor Flanders Fields’, een groots en verbindend vredesproject in het unieke herdenkingslandschap van de Westhoek. Een krachtige oproep voor vrede, vrijheid en verdraagzaamheid werkt enkel als we in de regio zelf het goeie voorbeeld geven en samenwerken. De Eerste Wereldoorlog behoort immers ook niet toe aan één stad of gemeente. De oorlog kende geen grenzen en is per definitie een verhaal van 600.000 slachtoffers op Belgische bodem, en van miljoenen slachtoffers internationaal.
In dit herdenkingslandschap wonen, werken en leven wij. Dit landschap is meer dan de laatste getuige, het is ook een dagdagelijkse realiteit. Waar we met zijn allen het verhaal van de oorlog en zijn littekens blijven vertellen, schrijven we er ook nieuwe hoofdstukken. Laten we samen zorg dragen voor ons herdenkingslandschap.
Eerste plantdag
In Ieper vond gisteren op de John McCrae site, nabij Essex Farm Cemetery de eerste plantdag plaats. Bezoekers konden daar de eerste bloembollen in de grond steken. Daarnaast waren er eveneens plantdagen georganiseerd in Vleteren, Diksmuide en Nieuwpoort.

1 reactie

Vandamme R.
Geschreven op 2023-10-09 15:52:09
TOP Wat zal de Westhoek mooi kleuren met al die bloembollen. Fier op onze streek Ieper en omstreken. ❤️

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.