Home > Eerste Landbouwprijs uitgereikt aan Johan Vanysacker, varkenshouder uit Bikschote

Eerste Landbouwprijs uitgereikt aan Johan Vanysacker, varkenshouder uit Bikschote

Geschreven op 28 juni 2024 om 09:40 door Mario De Wilde

Op initiatief van de Landbouwraad in Langemark-Poelkapelle werd gisteren voor de allereerste keer de Landbouwprijs uitgereikt. Net als bij de Cultuurprijs en de Sportverdienste werd gezocht naar een persoon die in zijn of haar vakgebied uitblonk. Een persoon met een sterk verhaal, iemand waardoor men de afgelopen jaren werd verbaasd of misschien zelfs verrast…

In het najaar van 2023 ontstond het idee in de Landbouwraad om tweejaarlijks een award toe te kennen. De Landbouwraad kan beraadslagen over alle problemen die de land- en tuinbouw en het platteland rechtstreeks of onrechtstreeks aanbelangen. Daarnaast steunen zij ook alle initiatieven die het positief imago van de sector onder de aandacht brengen.  De allereerste Landbouwprijs past dus perfect in deze doelstellingen.

Iedereen die actief is in de landbouwsector of verbonden is met de land- en tuinbouw in onze gemeente kon een kandidaat voordragen. Ook de kandidaat zelf moest in Langemark-Poelkapelle wonen of minstens een sterke band hebben met de gemeente door hun landbouwactiviteiten. De Landbouwprijs kan bovendien slechts 1 keer in 10 jaar aan dezelfde landbouwer worden toegekend.

Begin april verkozen de leden van de Landbouwraad aan de hand van een geheime stemming de winnaar. De Landbouwprijs 2024 werd gisteren plechtig overhandigd aan Johan Vanysacker, varkenshouder uit Bikschote. Johan Vanysacker was gedurende 20 jaar schepen van landbouw en een van de oprichters van de Landbouwraad in 2001. Hij was vele jaren het gezicht in de schattingscommissie en het aanspreekpunt voor vele landbouworganisaties. Hij stond de land- en tuinbouwers uit Langemark-Poelkapelle steeds bij met woord en daad. Zijn eigen landbouwactiviteiten bouwt Johan sinds 2020 stilletjes aan af, maar zijn hart blijft ongetwijfeld bij landbouw.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.