Home > Eerste lading van 3500 ton stalen buizen gelost in Haven Oostende

Eerste lading van 3500 ton stalen buizen gelost in Haven Oostende

Geschreven op 30 juni 2022 om 16:44 door Mario De Wilde

Vanmiddag is het schip Boha Wittenbergen van rederij Conti Carwil aangekomen in Haven Oostende met een grote lading stalen buizen vanuit Portugal. Alles werd in goede banen geleid door scheepsagent Navonus. Het betreft een lading van 3.500 ton gegenereerd door expeditiefirma ETE Logistixx. Het lossen van deze lading startte diezelfde dag ter hoogte van de Diepwaterkaai en zal zaterdag in de namiddag voltooid zijn. ETE Logistixx is het resultaat van een joint venture tussen het Portugese GRUPO ETE en het Belgische Steelduxx dat al meer dan 125 jaar staal behandelt over de hele wereld. Nu werd voor de eerste keer 3.500 ton staal vanuit Portugal in Haven Oostende behandeld met zicht op meer. In de toekomst kan dit leiden tot meer trafiek en een regelmatige lijndienst tussen Portugal en Oostende.

Haven Oostende zet zich ten volle in om bijkomende trafieken te realiseren en bouwt op deze manier verder aan de toekomst om haar continuïteit te waarborgen. Dirk Declerck, CEO Haven Oostende: “De ambitie van Haven Oostende is om een competitief aanbod te bieden met betrekking tot het laden en lossen van schepen om haar maritieme trafieken te verhogen. Het feit dat we nu een eerste lading staal mogen verwelkomen in Oostende is een stap in de goede richting. Het is absoluut noodzakelijk dat we deze trend aanhouden om de continuïteit van onze industriële haven te waarborgen.”

Charlotte Verkeyn, Voorzitter Haven Oostende: “Ik ben enorm tevreden dat we de pijler ‘projectcargo’ binnen de strategie van Haven Oostende verder kunnen ontwikkelen. De mobiele havenkraan die vorige week aankwam, levert meteen een waaier aan nieuwe opportuniteiten op in onze Haven waardoor we optimaal verder kunnen bouwen aan de toekomst.”
Bart Tommelein, Burgemeester Stad Oostende“We blijven stappen zetten op het vlak van ontwikkeling in Haven Oostende door verschillende concurrentiële diensten aan te bieden aan de havengebruikers. Bijkomende trafieken versterken onze haven en vergroten de werkgelegenheid in onze stad. Dat kunnen we alleen maar toejuichen.”

Foto: Port Oostende

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.