Home > Eerste editie Lokaal Boetiek Ieper komende zondag 1 december in het Vleeshuis

Eerste editie Lokaal Boetiek Ieper komende zondag 1 december in het Vleeshuis

Geschreven op 25 november 2019 om 14:24 door Mario De Wilde

Aanstaande zondag 1 december vindt in het Vleeshuis de eerste editie van Lokaal Boetiek Ieper plaats. Op Lokaal Boetiek koop je juwelen, handtassen, deco-accessoires, … rechtstreeks van Belgische makers. ‘We zijn echt fier op de kwaliteit en diversiteit van ons aanbod’, zegt Sjarel Buysschaert van Lokaal. Lokaal Boetiek is een initiatief van Lokaal. De organisatie is vooral bekend van Lokaalmarkt, een boerenmarkt met bar en kinderatelier die wekelijks in vijf Vlaamse steden en gemeenten plaatsvindt. Sjarel Buysschaert van Lokaal: ‘Op Lokaalmarkt brengen we boeren en consumenten met elkaar in contact. Met Lokaal Boetiek doen we hetzelfde voor mensen die met een ambacht bezig zijn.’

Lokaal Boetiek vond voor de eerste keer plaats in 2018 in Deerlijk, Aalst en Roeselare. Naar die beurzen trokken zowel vorig jaar als dit jaar samen meer dan 5000 bezoekers. Voor de eerste keer vindt nu ook een Lokaal Boetiek in Ieper plaats, op zondag 1 december van 10.30 tot 17.30 uur in het Vleeshuis. Voor de organisatie slaat Lokaal de handen in elkaar met Ieperling Diederik Vandenbilcke. Hij is de drijvende kracht achter Boijoux, dat sieraden en juwelen uit hout vervaardigt. Behalve Boijoux doen aan Lokaal Boetiek Ieper nog een vijftiental andere makers mee. Van juwelenontwerpers en lederbewerkers tot grafisch vormgevers. De organisatie kiest daarbij voor een mix van professionele makers en opkomend talent. ‘We zijn echt fier op de kwaliteit en diversiteit van ons aanbod’, zegt Sjarel Buysschaert. Volgens Sjarel Buysschaert van Lokaal heeft rechtstreeks bij de maker kopen veel voordelen. ‘Je wint veel op prijs-kwaliteit. Je steunt lokaal ondernemerschap en duurzame productie. En je koopt een uniek stuk, voor jezelf of als eindejaarsgeschenk. We hebben al mooie dingen vanaf 2 euro.’ Naast een mooi aanbod aan makers zijn er op Lokaal Boetiek Ieper ook een bar en catering. ‘Mensen met keuzestress kunnen een eerste keer op verkenning gaan, een glaasje drinken of iets kleins eten, om daarna nog eens bij hun favoriete makers langs te gaan’, aldus nog Sjarel Buysschaert.

Lokaal Boetiek Ieper vindt plaats op zondag 1 december van 10.30 uur tot 17.30 uur in Het Vleeshuis (Boomgaardstraat 3-7) in Ieper. Meer info op  www.lokaalboetiek.be. 

Copyright foto’s: Julien Deboiserie

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.