Home > Eerste driepunter voor Club Brugge is binnen: 0-1 winst op veld van Bodø/Glimt

Eerste driepunter voor Club Brugge is binnen: 0-1 winst op veld van Bodø/Glimt

Geschreven op 6 oktober 2023 om 08:26 door Mario De Wilde

Op speeldag 2 van de UEFA Europa Conference League trok Blauw-Zwart gisteravond naar het Noorse Bodø/Glimt. Halfweg de eerste helft kwam Club op voorsprong via Vanaken en die 0-1 bleek uiteindelijk ook de eindscore. De eerste zege in de groepsfase is een feit en zo gaan we meteen mee aan de leiding!

Blauw-Zwart bleef afgelopen weekend thuis op een 1-1 gelijkspel steken tegen STVV en voor de confrontatie tegen Bodø/Glimt voerde coach Deila toch enkele wijzigingen door. Achterin nam Spileers opnieuw zijn plaats centraal in ten koste van Boyata en centraal mocht Vetlesen starten tegen zijn ex-ploeg. Skov Olsen moest jammer genoeg geblesseerd afhaken en in zijn plaats kwam Skóras in de basiself. Tot slot kreeg ook Thiago opnieuw het vertrouwen in de aanval, dus Jutglà moest tevreden zijn met een bankzittersrol. Tot slot keerde Buchanan terug in de selectie, maar ook hij startte op de bank.

In de openingsminuten was het Club dat meteen de bal opeiste en naar voren trok. Buiten een te zacht kopballetje van Thiago leverde dit echter niet direct doelgevaar op. Het was integendeel de thuisploeg dat na een goede vijf minuten de eerste grote kans van de match forceerde. Grønbæk kon plots alleen op Mignolet af, maar het sluitstuk van Blauw-Zwart ging goed in de voeten en kon zo erger vermijden. Dit was toch even schrikken, maar iets voor het kwartier toonden de bezoekers zich toch enkele keren op korte tijd. Vanaken kraakte eerst zijn schot en één minuut later trapte Thiago vanuit een scherpe hoek in het zijnet. Na 20 minuten trilden de netten toch voor een eerste keer! Vetlesen stak diep voor Zinckernagel en die bediende op zijn beurt op het perfecte moment de infiltrerende Vanaken. Onze captain legde het leer mooi weg in de verste hoek en na lang overleg met de VAR (voor al dan niet buitenspel van Zinckernagel) werd de Brugse voorsprong goedgekeurd.

Iets na het halfuur verstuurde Zinckernagel een mooie diepe bal in de loop van Thiago. Die laatste week iets te ver uit met het leer, maar bediende dan via een hakje de opkomende Skóras. De Poolse winger trapte met links, maar de bal week nog af en zo kregen we een hoekschop. Op vijf minuten van het rustsignaal noteerden we nog eens gevaar van de thuisploeg. Gulliksen ging iets te makkelijk voorbij Skóras en legde vervolgens de bal terug tot bij Grønbæk. Die maakte mooi ruimte voor zichzelf, maar trapte dan van dichtbij iets te overhaast over doel. Hier ontsnapte Club aldus aan de gelijkmaker en zo gingen we rusten met het kleinste verschil in het voordeel van Blauw-Zwart…

Bij aanvang van de tweede helft noteerden we dezelfde 22 namen en het was Bodø/Glimt dat al na één minuut Mignolet kon bedreigen. Met een subtiel tikje werd Moumbagna vrijgespeeld en hij kon zijn kans gaan. Mignolet stond echter wederom alert te keepen, en verijdelde de poging met een goede voetreflex. Vijf minuten later was er opnieuw gevaar van de thuisploeg, maar gelukkig miste Pellegrino zijn schot half en kon de bal weggewerkt worden. Club reageerde hierop met een vloeiende combinatie via Zinckernagel en Skóras. Die laatste wachtte op de overlap van De Cuyper, maar die trapte in het zijnet. Kort na het uur was Blauw-Zwart dicht bij de dubbele voorsprong, maar Jutglà raakte niet voorbij doelman Khaykin. Het was vooral de ingevallen Buchanan die voor de aanvallende impulsen bij de bezoekers zorgde, maar diens goede acties en dito voorzetten kenden jammer genoeg geen positief gevolg.

Hierna volgde een periode met vooral veel wissels aan beide kanten, maar dit kwam het spel niet meteen ten goede. Blauw-Zwart had controle en Bodø/Glimt vond geen manier om in de buurt van Mignolet te komen. Rond minuut 80 lukte dat wel nog eens, maar het schot van Fet vormde geen probleem voor de Brugse goalie. Blauw-Zwart creëerde zelf ook nog amper gevaar, maar stond wel goed georganiseerd.

Op het eind van de reguliere speeltijd trachtte de coach van de thuisploeg nog enkele nieuwe krachten in te brengen, maar dit veranderde niets meer aan de score. Zo pakte Club zijn eerste zege in de groepsfase van de UEFA Europa Conference League en gaat het mee aan de leiding!

UEFA Europa Conference League – Speeldag 2
Toeschouwers: 8.270 – Aspmyra Stadion
Scheidsrechter: Ondrej Berka (TSJ)
Bodø/Glimt: Nikita Khaykin – Fredrik Sjøvold, Brede Moe (90+2’ Isak Amundsen), Odin Bjørtuft, André Bjørkan (72’ Adam Sørensen) – Ulrik Saltnes (72’ Sondre Brunstad Fet), Patrick Berg, Albert Grønbæk – Tobias Gulliksen (90+2’ Oscar Forsmo Kapskarmo), Faris Moumbagna, Amahl Pellegrino (72’ Nino Zugelj).
Bank: Magnus Brøndbo, Isak Sjong, Marius Lode, Isak Amundsen, Daniel Bassi, Morten Konradsen, Sondre Brunstad Fet, Petter Noaskhare Dahl, Oscar Forsmo Kapskarmo, Adam Sørensen, Nino Zugelj.
Coach: Kjetil Knutsen.
Club Brugge: Simon Mignolet – Denis Odoi, Brandon Mechele, Jorne Spileers, Maxim De Cuyper – Raphael Onyedika (87’ Casper Nielsen), Hans Vanaken, Hugo Vetlesen – Michal Skóras (83’ Shion Homma), Igor Thiago (56’ Ferran Jutglà), Philip Zinckernagel (56’ Tajon Buchanan).
Bank: Nordin Jackers, Nick Shinton, Joel Ordóñez, Dedryck Boyata, Tajon Buchanan, Éder Balanta, Casper Nielsen, Shion Homma, Victor Barbera, Ferran Jutglà.
Coach: Ronny Deila.

Gele kaarten: Skóras, De Cuyper, Gulliksen, Grønbæk, Bjørkan, Jutglà
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 20’ Vanaken (0-1)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.