Home > Eerste driepunter van Cercle is binnen na inhaal 35 minuten tegen Beerschot: 0-1

Eerste driepunter van Cercle is binnen na inhaal 35 minuten tegen Beerschot: 0-1

Geschreven op 28 juli 2021 om 12:11 door Mario De Wilde

Op de openingsspeeldag van het nieuwe seizoen trok Cercle afgelopen weekeinde naar het Kiel waar het Beerschot partij gaf. Groen-Zwart kende een moeilijke start en moest nog voor rust de geblesseerde Miangue wisselen voor Popovic. Vlak voor rust pakte Decostere uit met een heerlijke voorzet die Deman feilloos binnen kopte. De wedstrijd moest na rust jammer genoeg gestaakt worden door de felle regen die het veld onbespeelbaar maakte.

Coach Yves Vanderhaeghe bracht met centrale verdedigers Utkus, Daland en Miangue 3 nieuwkomers tussen de lijnen. Verder namen Decostere en Vitinho de flanken voor hun rekening. Op het middenveld mochten nieuwbakken kapitein Charles Vanhoutte en Hannes Van der Bruggen samen met Hotic voor de aanvoer zorgen naar Denkey en Deman. De andere nieuwkomers, Sousa en Rubio ontbraken nog in de selectie.

Bij het 1ste fluitsignaal kwam de regen ineens met bakken uit de lucht. De bui hield zo’n 10 minuten aan en zorgde meteen voor een erg snelle grasmat waarop elke bal doorschiet en spelers meters doorglijden bij een sliding. Verder was er eindelijk ook de terugkeer van fans in de stadions na een seizoen.

Beerschot nam gaandeweg de 1ste helft het heft in handen, zonder echt dreigend te zijn. Holzhauser pakte na 27 minuten uit met een krul richting verste paal vanop de rand van de zestien, maar meer dan een opwarmertje had Didillon er niet aan. Cercle had het lastig en net voorbij het half uur moest Miangue noodgedwongen naar de kant met een blessure. Popovic kwam hem vervangen.

En dan, met nog 5 minuten te gaan voor rust, stuurde Van der Bruggen Decostere diep langs de rechter flank. Robbe dropte de bal perfect voor doel waar Deman voor zijn man uit kwam en onhoudbaar binnen kopte. Een heerlijk doelpunt, waarmee Cercle de rust in trok.

Bij het begin van de 2de helft gingen de hemelsluizen opnieuw open. Een stevige bui trok over het stadion en dat maakte voetballen er niet gemakkelijk op. Na net 10 minuten in die 2de helft besliste ref. Boucaut om de wedstrijd tijdelijk te staken. Het stopte even met regenen en na een onderbreking van zo’n 15 minuten kwamen de speler opnieuw het veld op voor een rondje opwarmen. De wedstrijdleiding deed nog een grondige controle, maar na 5 minuten gingen de scheidsrechters weer naar binnen. Alexandre Boucaut kwam nog 1 keer terug het veld op en floot de wedstrijd af omdat op een deel van het veld te veel water bleef staan.

72 uur later, werd de wedstrijd hernomen op dinsdag 27 juli.

In de herneming van de wedstrijd op dinsdag brachten beide coaches enkele wijzigingen aan. Bij Beerschot startten Sanyang en Eleke in plaats van Krekovic en Réda. Bij Groen-Zwart kwam Da Silva Lopes voor Van der Bruggen.

Beerschot had geen tijd meer voor een studieronde, maar verder dan 2 hoekschoppen kwam het niet in het eerste kwartier.

In de 78e minuut nam Dom een afvallende bal ineens op de slof van buiten de zestien. De knal verdween, tot opluchting van Didillon, net naast het doel.

Beerschot putte wel moed uit de kans en zette Groen-Zwart stevig onder druk. Holzhauser mocht de ene na de andere stilstaande fase in de box gooien, maar achterin bij Cercle stond het pal.

Peter Maes bracht nog Noubissi in plaats van Suzuki om de aanval te versterken. Ook Yves Vanderhaeghe wisselde bij het ingaan van de toegevoegde tijd. Somers kwam voor Denkey.

In het ultieme slot kon Didillon een door Dom verlengde hoekschop net over zijn doel tikken. Daarmee verstreken ook de extra minuten. Cercle hield dus de nul en het knappe doelpunt van Olivier Deman volstond voor de eerste driepunter van het seizoen.

Cercle Brugge: Didillon – Vitinho, Utkus, Daland, Miangue (38′ Popovic), Decostere – Vanhoutte, Van der Bruggen (55′ Da Silva Lopes), Hotic – Denkey (91′ Somers) en Deman

Beerschot: Vanhamel, Konstantopoulos, Frans, Van den Buijs, Halaimia (55′ Sanyang), Dom, Van den Bergh, De Smet, Krekovic (55′ Eleke), Holzhauser en Suzuki (87′ Noubissi)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.