Home > Eerste culture crossing event tijdens Brugs Belmundo 2.1-festival

Eerste culture crossing event tijdens Brugs Belmundo 2.1-festival

Geschreven op 21 mei 2021 om 10:09 door Mario De Wilde

Do vzw en Chase, slaan de handen in elkaar voor het project ‘Culture Crossing’.
Het doel? Een jonger en meer divers publiek kennis laten maken met het culturele aanbod in Brugge en toeleiding bieden naar de onze cultuurhuizen. Alles vertrekt vanuit de sterke band die de trekkende organisaties met de doelgroep hebben. DO met hun muzikale activiteiten zoals Bomboclat Festival, NAH MEAN party, Team DAMP. Chase richt zich dan weer op een online community: jonge urban storytellers creëren verhalen rond culturele en sociale veranderingen op maat van populaire sociale media.

“Concreet is ‘Culture Crossing’ een reeks events in cultuurhuizen. Door de stem van de jonge Vlamingen (met migratie-roots) in het aanbod van de cultuurhuizen te laten klinken verlagen we de drempel tot die cultuurhuizen. Op die manier laten we culturen met elkaar kruisen. Elk event bestaat uit een inhoudelijk deel (talk, debat, …) en een deel presentatie (concert, expo, party …).” legt organisator Wannes Loosveldt uit.

Een try-out organiseren tijdens Belmundo 2.1-festival leek dan ook logisch.
Want ook dit seizoen brengt Cultuurcentrum Brugge zuiderse sferen naar je toe. Het Brugse cultuurhuis doet dat al enkele jaren met het multicultureel festival Belmundo en zet nu de volgende stap. Naar aanleiding van de Internationale dag van de Culturele Diversiteit brengt Cultuurcentrum Brugge, samen met verschillende Brugse partners, culturen uit alle windstreken tijdens een update van het festival: Belmundo 2.1. Van een wandelparcours tot voorleesmomenten, van digitale concerten tot een livestream met wereldpicknick aan huis bezorgd: ontdek tijdens Belmundo 2.1 wat diversiteit betekent in een stad als Brugge.

“Tijdens Belmundo 2.1 stuurt Cultuurcentrum Brugge samen met heel wat Brugse partners (inter)nationale creatieve vibes door de Sint-Jakobswijk en in jullie huiskamers. Een weekend lang viert het Brugs cultuurhuis, samen met heel wat Brugse partners, de gelijkenissen tussen verschillende culturen via verhalen die betoveren, klanken die meeslepen, smaken die prikkelen … Culture Crossing vindt in Belmundo 2.1-festival dan ook perfect aansluiting” vertelt schepen van Cultuur, Nico Blontrock

“Er is zoveel jong Brugse creatief talent aanwezig in Brugge, dat bewijst dit project nog maar eens! Ik kijk ook erg uit naar de eerste livestream. Het is een verrijking voor onze stad om verschillende organisaties, doelgroepen en culturen met elkaar in contact te laten komen. Organisaties zoals DO en Chase, die projecten van idee tot uitwerking brengen, mogelijkheden zien in Brugge en zo onze stad mee vormgeven, die moeten we maximaal gaan ondersteunen. Ik ben dan ook blij dat we Culture Crossing een jong ding subsidie kunnen toekennen van 2500 euro. Zo geven we hen ook de mogelijkheden hun project ten volle uit te werken.” vult schepen van Jeugd, Mathijs Goderis aan.

Wannes Loosveldt: “Als eerste thema hebben we het over ondernemen in de cultuursector in Brugge. We hebben een panelgesprek met host Dalilla Hermans en sprekers Sali Haidara, Jonathan Timmerman (shxt_by_jtw), Amazumii x Dj Zami Zulu, Michiel Vanden Abeele en Viktor Van Hoof. Na dit gesprek hebben we een expo/voorstelling van de werken van Jonathan Timmerman, gevolgd door een performance/optreden door Amazumii en Zami Zulu.”

Deze editie van Culture Crossing tijdens BELMUNDO 2.1. biedt ons de kans om het concept op te zetten, uit te testen, en vooral te zien waar de sterktes liggen (waarop we later verder werken) of waar de zwaktes schuilen (om deze er later uit te halen). Volg de livestream of ontdek het volledige programma van Belmundo 2.1 via www.belmundo21.be en reis mee over de virtuele snelweg die je naar fantastische bestemmingen zal leiden.

Foto: De organisatoren samen met Mathijs Goderis, schepen van Jeugd en Nico Blontrock, schepen van Cultuur van Brugge

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.