Een Vaderdagcadeau? Dan gaan we op zondag 8 juni voor de Picon van Gaétan
Vaderdag staat dit jaar op zondag 8 juni op de kalender. Deze feestdag ter ere van alle vaders, stief- en grootvaders, wordt in Nederland op de derde zondag van juni gevierd. De eerste moderne viering van Vaderdag vond plaats op 18 juni 1910 in Spokane, Washington. Het was een initiatief van Sonora Smart-Dodd, een jonge Amerikaanse vrouw die haar vader wilde eren, een veteraan uit de Burgeroorlog en weduwnaar die zijn vijf kinderen alleen had opgevoed. In ons land werd de eerste Vaderdag officieel in 1937 gevierd, met dank aan de winkeliers. Fruithandelaren probeerden de dag al begin jaren dertig van de grond te krijgen om zo hun producten aan de man te brengen, maar uiteindelijk wonnen de sigarenboeren deze slag om de commercie. In de plaats van fruit en tabak zijn hippe en nuttige geschenkideetjes op de markt gekomen.
Een Vaderdagcadeau? Dan gaan we op zondag 8 juni voor de Picon van Gaétan
Ontdek de fascinerende geschiedenis van Picon, een iconische likeur gecreëerd door Gaétan Picon in 1837. Deze avontuurlijke distilleerder mengde op ingenieuze wijze sinaasappelschil, gentiaanwortel en Cinchona-schors tot een tijdloos recept. Vandaag blijft Picon een referentie voor Franse aperitieven en staat het al meer dan een eeuw symbool voor elegantie en eenvoud.
Gaétan Picon, de pionier van de beroemde likeur, was een Fransman die in 1809 in Italië werd geboren. Vanaf het begin was zijn leven voorbestemd voor grote avonturen, gevormd door de kunst van het distilleren en de aantrekkingskracht van ontdekkingen. Na zijn opleiding in Marseille, Toulon en Aix-en-Provence trok hij de wereld in als infanterieruiter in Noord-Afrika.
Gestimuleerd door kennis en kameraadschap gaf Gaétan Picon in 1837 het leven aan een buitengewone bittere likeur, nu bekend als Picon. Gedistilleerd uit gedroogde sinaasappels, gedroogde gentiaanwortels en Cinchona-schors, meesterlijk gemengd met een vleugje karamel, kreeg Picon al snel lofbetuigingen van zijn bewonderaars die het onaangesproken potentieel aanvoelden, met zijn unieke harmonie van smaken en intense, ongeëvenaarde karakter. Een mix van sinaasappelschil en aromatische planten zorgt voor een onderscheidende, intense en verfrissende ervaring, perfect bij momenten van verbinding.
Picon voegt een vleugje Franse persoonlijkheid toe aan je aperitief. Het gemak om te mengen met bier maakt het een ideale keuze. Het brengt een pittige sfeer aan eenvoudige momenten in het leven.
Welk bier te kiezen
Het kiezen van het juiste bier om te pairen met Picon hoeft niet complex te zijn. Kies voor een premium lager of een pils die harmonieus balanceert met de kruidigheid van Picon, waardoor een verfrissende combinatie ontstaat. Je kan ook experimenteren met tarwebieren of Belgische ales, voor iets meer complexiteit en diepte. Schol op de kunst van het bier en de heerlijke pairing met de Picon.
Picon Bière, het officieel recept
Voorbereidingstijd: 2 minuten
INGREDIËNTEN
5cl Picon
25cl frisse pils
VOORBEREIDING
Schenk 5cl Picon in een glas
Vul aan met 25 cl fris bier (bij voorkeur pils van het vat)
Laat een fijne schuimlaag vormen