Home > Een rioolspecialist om hulp vragen

Een rioolspecialist om hulp vragen

Geschreven op 15 juli 2021 om 20:20 door Mario De Wilde

Een rioolprobleem kan na een tijdje voor veel hinder gaan zorgen. Je moet hierbij bijvoorbeeld denken sanitaire voorzieningen die volledig onbruikbaar zijn. De gevolgen zijn dus vergaand en dus ben je dit liever voor. Maar hoe kun je een rioolprobleem herkennen? Een rioolprobleem kan zich op diverse manieren uiten. Van een sterke rioollucht in huis tot een toilet dat niet meer doorspoelt. Schakel bij deze tekenen altijd direct een rioolspecialist in.

Waarom snel handelen belangrijk is
Merk je bij het doorspoelen van het toilet dat het water wat moeizaam wegloopt? Dan is de kans groot dat je met een verstopping te maken hebt. Zolang je het toilet nog kunt gebruiken, lijkt er wellicht niks ergs aan de hand. Maar toch is water dat niet goed wegspoelt een teken waarop actie ondernomen moet worden. Doe je dit niet? Dan zal er een moment gaan komen waarop je het toilet helemaal niet meer kunt doorspoelen. En dat is uiteraard een onwenselijke situatie die je wilt voorkomen. Schakel daarom altijd een rioolspecialist van Rioolprobleemkwijt in als je problemen ervaart met de riolering. Door adequaat op te treden kun je uiteindelijke overlast beperken.

Wat is de oorzaak?
Loopt het water in de gootsteen niet meer weg? Dan kun je ervanuit gaan dat je met een rioolprobleem te maken hebt. Maar waar de oorzaak van het probleem dan ligt, valt niet vooraf te zeggen. Een veelvoorkomende oorzaak van een verstopping betreft de ophoping van afvalresten. Het is dan ook dit type verstopping die je zelf in de meeste gevallen kunt voorkomen. Een andere oorzaak van de verstopte riolering kan een geblokkeerde hoofdleiding zijn. Dit wordt ook wel een totale verstopping genoemd. Een derde mogelijke oorzaak heeft te maken met de leidingen. De leidingen kunnen bijvoorbeeld verschoven of gebroken zijn door verzakking van de grond of door boomwortels.

Zelf de verstopping oplossen
Als er sprake is van een lichte blokkade in de riolering kun je deze soms zelf oplossen. Hoe je dit doet? Allereerst kun je soda in heet water oplossen en dit door de afvoer spoelen. Soda ontvet de boel waardoor eventuele opgehoopte vetresten kunnen verdwijnen. Heeft dit niet geholpen? Dan kun je nog aan de slag met een rubberen ontstopper. Als dit ook geen soelaas biedt, kun je het sifon losmaken en reinigen. Het is hierbij wel van belang dat je precies weet wat je doet. Anders zou je het probleem alleen maar kunnen verergeren. Hebben voornoemde ontspanningsmethoden niet gewerkt of wil jij je er überhaupt niet aan wagen? Vraag dan gewoon de rioolspecialist om hulp.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.