Home > Een pop-up speelplein dat deze zomer door de Brugse wijken trekt. Morgen gratis ijsjes

Een pop-up speelplein dat deze zomer door de Brugse wijken trekt. Morgen gratis ijsjes

Geschreven op 11 juli 2024 om 08:31 door Mario De Wilde

Na het succes van vorig jaar, keert het mobiele pop-upspeelplein terug. Dit keer reist het van het Stella-Marisplein (Zeebrugge) naar het Simon-Stevinplein, de Kruisvest en naar het Kerkplein in Sint-Kruis. Het speelplein blijft ongeveer een maand op elke locatie staan. Het speelplein wordt morgen vrijdag feestelijk geopend in Zeebrugge met gratis ijsjes en een drankje voor de buurt.
Modulaire playcubes in een nieuw jasje
Deze zomer en herfst krijgen kinderen van 4 tot 12 jaar opnieuw de kans om naar hartenlust te spelen in onze unieke ‘playcubes’. De speelinstallatie bestaat namelijk uit grote kubussen die samen een doolhof met klimtoren vormen. In deze avontuurlijke speelomgeving, kunnen kinderen van elke leeftijd op een speelse manier hun motoriek en creativiteit ontwikkelen. Terwijl kleuters de onderste kubussen kunnen ontdekken, kunnen de grotere kinderen helemaal naar boven klimmen.
Na intensief gebruik vorige zomer was het speelplein aan een grondige opfrissing toe. Daarvoor konden we beroep doen op Sam Declercq en Tim Somers. Zij werkten de afgelopen weken hard aan de nieuwste editie van het pop-up speelplein.
Speelprikkels creëren waar nodig
Het speelplein wordt telkens geplaatst op plekken waar speelprikkels voor kinderen heel welkom en zelfs nodig zijn. Spelen wordt op die manier ook visueel aanwezig in de stad.
Schepen van Jeugd Mathijs Goderis: “Het belang van buitenspelen kan niet genoeg benadrukt worden. In een tijd waarin schermen en technologie een groot deel van het leven van onze kinderen domineren, is het essentieel om hen de kans te geven om buiten te spelen en hun energie kwijt te kunnen. Buitenspelen stimuleert de fantasie, creativiteit en sociale vaardigheden. Het pop-up speelplein is een prachtig voorbeeld van hoe we onze stad kindvriendelijk maken. Door op verschillende locaties in Brugge speelplekken te creëren, geven we kinderen letterlijk ruimte in onze stad. Het is geweldig om te zien hoe enthousiast kinderen en ouders zijn over dit initiatief.”
Buitenspeeljaar in Brugge
Het pop-up speelplein gaat in de herfst nog naar de Kruisvest en naar Sint-Kruis. “Want we willen kinderen stimuleren om het hele jaar door buiten te spelen. Het pop-up speelplein is het eigenlijk in alle weersomstandigheid bespeelbaar, zelfs als het zou regenen.”
Naast het pop-up speelplein, voorziet de jeugddienst ook nog heel wat andere gratis buitenspeelactiviteiten. Check de buitenspeelkalender op brugge.be/buitenspeeljaar.
Het pop-up speelplein vind je hier:
• 8 t.e.m. 30 juli: Stella Marisplein, Zeebrugge
• 1 t.e.m. 29 augustus: Simon Stevinplein, Brugge
• 31 augustus t.e.m. 29 september: Kruisvest, Verloren Hoek
• 1 oktober t.e.m. 3 november: Kerkplein, Sint-Kruis

Meer info op brugge.be/buitenspeeljaar of op Facebook https://www.facebook.com/jeugddienstbrugge of instagram https://www.instagram.com/jeugddienstbrugge/

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.