Home > Een platinakleurtje voor Walther Gallé en Rosa Verstraete uit Knokke-Heist

Een platinakleurtje voor Walther Gallé en Rosa Verstraete uit Knokke-Heist

Geschreven op 15 september 2022 om 13:06 door Mario De Wilde

Sinds 6 september 2022 mogen Walther Gallé en Rosa Verstraete zich een platina-echtpaar noemen! Ze waren dan namelijk 70 jaar getrouwd. Op vrijdag 9 september brachten schepenen van der Hooft en Wittesaele daarom een bezoekje en feliciteerden hen met een boeket bloemen namens het gemeentebestuur. Walther en Rosa leerden elkaar kennen op de parochie in Oostende toen ze gingen dansen. Walther was marconist (radio-officier) in Oostende: hij zond en ontving morsecodesignalen via de radio. Rosa was huisvrouw en zorgde voor de kinderen.

Het echtpaar heeft namelijk twee dochters: Renée en Marianne en via hen 3 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen. Marianne woont in Roeselare. Omdat Renée in Knokke-Heist woont, is het koppel vanuit Oostende naar hier verhuisd. De jongere zus van Rosa, Huguette, is meeverhuisd en woont bij hen. De zussen (en hun mannen) komen heel goed overeen en doen veel samen. De echtgenoot van Huguette is helaas al overleden.

In zijn vrije tijd was Walther een fervente fietser. Rosa houdt van naaien en piano spelen. Het Nieuws van West-Vlaanderen wenst het koppel nog vele jaren samen!

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.