Home > Eén op tien met te zware voet in Knokke-Heist

Eén op tien met te zware voet in Knokke-Heist

Geschreven op 16 maart 2021 om 11:04 door Mario De Wilde

De lokale politie Damme/Knokke-Heist controleerde afgelopen woensdag de snelheid van 862 wagens tijdens verschillende verkeersacties. Meer dan 1 op de 10 gecontroleerde bestuurders reed te snel. Een hardrijder haalde in de bebouwde kom een snelheid van 75 kilometer per uur waar slechts 50 is toegelaten. Het politieteam zette 18 bestuurders aan de kant. Het merendeel betaalde meteen de snelheidsovertreding. Alle hardrijders legden een negatieve ademtest af.

Het politieteam zet de flitswagen niet lukraak in. “Ons team selecteert de flitslocaties op basis van ongevallencijfers, informatie van snelheidsinformatieborden en eerdere controles”, verduidelijkt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. “Locaties met een verhoogd veiligheidsrisico voor voetgangers en fietsers krijgen voorrang.”

De politie roept alle bestuurders op zich hoffelijk te gedragen in het verkeer en de snelheidslimieten te respecteren. In Damme en Knokke-Heist kan je het hele jaar door op snelheid, rijden onder invloed, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd. Inwoners kunnen gevaarlijke verkeerssituaties steeds melden via het contactformulier op www.politie.be/5446.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.