Home > Een massa (blij) volk tijdens openingsfeest Art & Lifestyle Fair in Oostende

Een massa (blij) volk tijdens openingsfeest Art & Lifestyle Fair in Oostende

Geschreven op 5 augustus 2019 door Mario De Wilde

Afgelopen zaterdag opende schepen van Ondernemen & Economie Charlotte Verkeyn de eerste editie van Art & Lifestyle Fair in het prestigieuze Thermae Palace Hotel in Oostende. Na een rondgang langsheen de vele opgestelde kunstwerken in de Astridzaal en de Leopoldzaal werd daarmee het sein op groen gezet voor een hoogstaande 16-daagse die nog tot en met 18 augustus loopt. Er was het voorbije weekeinde trouwens al flink wat belangstelling voor een divers aanbod van kunst en ‘de goede dingen des levens’. De organisatoren hebben trouwens kosten noch moeite gespaard om er een hoogstaand evenement van te maken en de amusementswaarde ligt dan ook heel hoog. Het bewijs: een succesrijk openingsweekeinde met veel animo.

Uit het gevarieerd kunstaanbod dat onze Lage Landen rijk is, werd voor deze beurs een strenge schifting gemaakt. Organisator Ina Marcus –zelf bevlogen ontwerpster- nam de voorbije jaren al enkele keren deel aan een beurs –met de nadruk op diamanten- maar dit jaar wordt de beurs vooral veel uitgebreider en gevarieerder. De Nederlands-Belgische organisatie heeft intussen al flink een aantal beurzen in het Oostendse Thermae Palace Hotel zelf georganiseerd en wil gedurende 16 dagen letterlijk en figuurlijk gedurende de rode loper uitrollen voor al wie van kunst, goede smaak en schoonheid houdt. Zowel de Koninklijke Astrid- als de statige Leopoldzaal van het Thermae Palace Hotel –en bij goed weder ook de prachtige gaanderijen- zullen het decor zijn van unieke stukken uit deze wonderbaarlijke nichemarkt. Art & Lifestyle Oostende weet als geen ander kunst en schoonheid op een perfecte wijze met elkaar te verzoenen.

Totaalbeleving
Ina, Ronald, Christian en Nadine zijn ieder in hun eigen vak bijzonder bedreven. Voor deze unieke beurs wilden dit kwartet niet zomaar alle deelnemers in een wirwar door elkaar plaatsten. “Uit ervaring weet ik wat er verkeerd kan gaan en daarom luisterden we naar de noden en behoeften van iedereen en daar kwam een heleboel nuttige informatie uit. Elke sector is immers anders en heeft z’n specifieke troeven. Het nieuwe concept kreeg met haar make-over niets dan lof toegezwaaid en iedereen is er nu klaar voor om ook de vele bezoekers te overtuigen. Om een toegevoegde waarde te bieden, moet Art & Lifestyle Oostende complementair en versterkend zijn voor elke exposant en voor de bezoekers een unieke ervaring bieden. Beleving wordt ook steeds belangrijker. Daarom dat we zoveel mogelijk alle zintuigen willen bespelen. De consument moet niet alleen kunnen kijken, maar ook vergelijken, aanraken, uitproberen enz. Dat kan met een glaasje bubbels, een fijn hapje en steeds dat unieke zicht op de Noordzee.” Elke dag gratis te bezoeken van 11 tot 18 uur. Parkeren kan op de parkeerplaats van Thermae Palace.
www.fairoostende.com

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.