Home > Een kleurrijk Paasfeest met lekkere, krokante pleziertjes recht uit de natuur. Getekend: Pierre Marcolini

Een kleurrijk Paasfeest met lekkere, krokante pleziertjes recht uit de natuur. Getekend: Pierre Marcolini

Geschreven op 2 maart 2024 om 07:01 door Mario De Wilde

De laatste rechte lijn naar Pasen is ingezet. De lente voelen, het voorjaar ruiken en vooral de Primavera proeven. Dat doen we puur Belgisch want Pierre Marcolini  is een gerenommeerd chocolatier met een uitzonderlijk vakmanschap. Voor Pasen heeft de man flink wat smakelijke verrassingen in petto. Volg je even mee en laat intussen het water maar uit de mond komen….

Een kleurrijk Paasfeest!
Op basis van spirulina, zwarte bes, radijs, citroen en saffloerbloem.
Met lekkere, krokante pleziertjes recht uit de natuur.
De lente is het seizoen waarin we elk jaar opnieuw verwonderd zijn over de kleurenpracht van de natuur, met een heerlijke overdaad aan delicate bloesems en frisgroene blaadjes. De nieuwe paascollectie van Pierre Marcolini is dan ook opgevat als een genereus boeket lentebloemen, recht uit de natuur.

Pierre Marcolini is een reiziger die tot in de verste uithoeken van onze planeet op zoek gaat naar de meest uitzonderlijke ingrediënten. Dit doet hij met het grootste respect voor lokale gebruiken en door een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk achter te laten. Wie zijn chocolade proeft, maakt kennis met uitzonderlijke cacaobonen, de beste vanille ter wereld en smaakvolle noten recht van de boom. Pierre Marcolini is een perfectionist die niets aan het toeval overlaat. Deze lente liet hij zich inspireren door de natuurlijke kleuren van groenten en fruit. In zijn Brussels atelier Maison Pierre Marcolini creëerde hij een collectie kleurpoeders op basis van spirulina, zwarte bes, radijs, citroen en zelfs saffloerbloem. Zo kregen de paaseitjes van de nieuwe collectie hun levendige kleur.

We zitten met een (groot) ei!

Deze Pasen zien we het groots! Wat is de kroon op een mooi gedekte paastafel? Een goed gevuld chocolade paasei, verkrijgbaar in twee variëteiten: 250 en 500 g. Open het grote ei en geef je over aan de zalige overvloed: een massa paaseitjes in pure, witte of melkchocolade in zes verschillende kleuren en smaken: gegrilde noten, pistache, gekaramelliseerde  lekkernijen, frambozen, mango of stukjes nougat.

EI 500G MET 16 EIEREN
PRIJS: € 57,00
Maximale houdbaarheid: 3 MAANDEN

EI 250G MET 8 EIEREN
PRIJS: € 37,00
Maximale houdbaarheid: 3 MAANDEN

«Crunchy» & kleurrijk

Pierre Marcolini ontwikkelde zes nieuwe recepten voor praliné-eitjes. Zoals we van hem gewend zijn, combineert hij een ultramoderne, strakke look met een gastronomische vulling. Wat meteen opvalt, zijn de heldere kleuren: van rood tot blauw, van oranje tot geel. Die kleurenpracht is nog maar het begin. Zet je tanden in één van de eitjes en voel de bevredigende krak, die enkel mogelijk is bij de beste kwaliteit van chocolade. Meteen daarna volgt de intense smaakbeleving van de verschillende vullingen. Wie houdt van koekjes, zal blij zijn met de smaak van Bretoense sablés, brownies of speculoos.

Even verslavend zijn de eitjes met een sappige vulling van pistache, pecan en marsepein. De paashaas mag nu echt komen!

PLUMIERS PAASEIEREN
PLUMIER VAN12 EIEREN: € 23,00
MALLINE VAN 30 EIEREN: € 39,00
Maximale houdbaarheid: 3 MAANDEN

Daar is de paashaas!

Kun je moeilijk kiezen? Een elegant, kleurrijk doosje in de vorm van een paashaas brengt soelaas. Het bevat een assortiment van veertien paascreaties: praliné eitjes met een koekjesvulling, chocolade konijntjes en paasklokken. Kom, de Paashaas is geweest. De zoektocht naar deze gastronomische lekkernijen kan beginnen!

DOOS PAASHAAS
BEVAT 14 CHOCOLADEN
PRIJS: 16,90€
Maximale houdbaarheid: 3 MAANDEN

Over Maison Pierre Marcolini

Maison Pierre Marcolini werd in 1995 opgericht in Brussel door Pierre Marcolini, een gerenommeerd chocolatier met een uitzonderlijk vakmanschap.

Vandaag is Pierre Marcolini creatief directeur van la Maison, dat een uitstekende reputatie geniet doordat het bedrijf zijn grondstoffen rechtstreeks en op ethisch verantwoorde wijze inkoopt bij onafhankelijke cacaoproducenten in Cuba, Indonesië, India, Sao Tomé en Principe, Peru, Venezuela, Madagaskar en China. De prestigieuze cacaobonen worden aangevuld met zeldzame, zorgvuldig geselecteerde exotische ingrediënten, zoals roze peper uit Marokko, Iraanse pistachenoten, Szechuanpeper, vanille uit Madagaskar, Siciliaanse citroenen, Ceylonkaneel of hazelnoten uit Piemonte.
Pierre Marcolini biedt uitzonderlijke chocolades en zoete lekkernijen aan, zonder uiteraard de beroemde macarons te vergeten. Het Maison telt vandaag meer dan 40 boetieks in België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Monaco, Japan, China en Dubai.

Zijn vakmanschap en onbegrensde creativiteit maken van hem een meester in het creëren van onvergetelijke smaken en intense emoties. In 2020 werd la Maison Pierre Marcolini aangewezen als het merk dat de Belgische spirit weerspiegelt, volgens de studie ‘Truth about the New Europe’ uitgevoerd door de dienst van McCann-communicatie. Pierre Marcolini werd toen ook verkozen tot ‘Beste patissier ter wereld’ op het ‘World Pastry Stars’.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.