Home > Een heel mooie goeiedag vanuit De Duinpieper in Westende

Een heel mooie goeiedag vanuit De Duinpieper in Westende

Geschreven op 22 februari 2023 om 10:38 door Mario De Wilde

Tussen maandag 27 februari en vrijdag 3 maart toveren de leerlingen van gemeenteschool De Duinpieper in Westende een lach op het gezicht van alle mensen in het dorp, want ze tonen een hele week lang hun goede hart. In het kader van een projectweek vol positiviteit gaan alle klassen op stap om ‘iets goed te doen’.

De kleintjes leren het kleine eren

Op de schoolbanken zijn taal- en rekenlessen vaste prik, maar basisscholen leren de kinderen ook belangrijke sociale vaardigheden bij. In De Duinpieper Westende houden ze daarom een projectweek ‘We wensen je een goedendag’. Directeur Patricia Hauweele: “We willen de kinderen tonen dat je door ‘goed te doen’ iets moois in de samenleving kan brengen. Dat hoeven geen grote gebaren te zijn, soms zijn kleine attenties al meer dan genoeg.”

“Door iets moois te geven, krijg je iets moois terug”

“Stel je eens voor dat er geen vrijwilligerswerk meer zou zijn, of dat andere liefdadigheidsacties zouden stilvallen. Onze maatschappij zou een beetje mank lopen, vrees ik. Daarom is onze sociale projectweek na de krokusvakantie zo belangrijk. Kinderen beseffen dat ze door iets moois te geven, iets moois terugkrijgen. Al onze leerlingen brengen, na een deugddoende krokusvakantie, een week lang met allerlei acties een lach en warmte in het dorp.”

Modelburgertjes in spe

“Deze projectweek zal de kinderen een fantastisch gevoel geven”, zegt schepen voor onderwijs Natacha Lejaeghere. “En hopelijk nemen ze dat gevoel mee in hun dagelijkse leven, want goed doen voor anderen werkt echt aanstekelijk. Een beetje sociaal engagement is gezond. Ik merk trouwens dat al onze scholen en jeugdverenigingen daar sterk op inzetten. Zo beseffen de kinderen dat niet alle mensen dezelfde kansen krijgen, dat een propere omgeving echt belangrijk is en dat je met weinig moeite een groot verschil kan maken voor anderen.”

Positieve climax met opendeurdag

“We sluiten onze projectweek af met onze opendeurdag op zaterdag 4 maart. Daarin krijgen onze ‘goedendagacties’ een centrale rol. Iedereen is welkom! Voor de kinderen staat een springkasteel klaar op de speelplaats, de ouders kunnen genieten van een lekkere tas koffie. Inschrijven van nieuwe peuters is ook mogelijk.”

Kennismaken met de school

“Ook ouders met jonge peuters die nog een schoolkeuze moeten maken, kunnen dan kennismaken met onze school. We houden een quiz waar in elke klas een antwoord te vinden is. De winnaars krijgen een drankkaart, te besteden op het schoolfeest van zondag 14 mei. Tevens de datum van onze grote rommelmarkt.”

‘We wensen je een goedendag’ is tevens ons jaarthema. Iedere leerling droeg een hoed op de eerste schooldag, zo schonken ze iedereen een ‘hoedendag’”, besluit directeur Patricia Hauweele.

Week vol ‘goede dingen’ in ‘t verschiet

Check hieronder de agenda van de ‘We wensen je een goedendag’-week

Maandag 27/02 – 9.30 u. Peuter en 1e kleuter: Dansen op de maandagmarkt in Westende-Dorp. Alle marktbezoekers krijgen spontaan een glimlach op hun gezicht.
Dinsdag 28/02 – 13.30 u. 3e kleuter en 1e leerjaar: De kinderen ruimen het strand en de duinen op. Afspraak aan de Calidris. Wie wil, mag meehelpen!
Woensdag 01/03 – 09.30 & 11 u. : 2e kleuter: ‘Goeiemorgen morgen!’ De kleuters zingen deze ‘feel good’- klassieker van Nicole en Hugo vanuit de schooltuin. Wie passeert of langskomt, krijgt een lekker, zelfgebakken wafeltje.
Donderdag 02/03 – 13.30 tot 15.30 u.: 2e leerjaar: Juf Mieke en haar leerlingen brengen een bezoekje aan WZC De Ril. Ze brengen tekeningen mee, spelen spelletjes met de bewoners en gaan ook een eindje met hen wandelen.

Doorlopende acties:

Inzamelactie voor de Bethelkerk Lombardsijde: Meester Jan en zijn leerlingen van het derde en vierde leerjaar zamelen de ganse week droge voeding, kledij en speelgoed in voor de Bethelkerk in Lombardsijde. De gasten van het vijfde en zesde leerjaar maken een t-shirt met een zelfgemaakt vingerhoedje uit de 3D-printer. Getooid in dat gepersonaliseerd plunje trekken de kinderen naar de buurt om er complimentenkaartjes te bussen.

Foto: Alle leerlingen van De Duinpieper zorgen voor warmte en positieve vibes tijdens hun projectweek ‘We wensen je een goede dag’

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.