Home > Een gele doos voor 75-plussers van Knokke-Heist, Blankenberge, Damme, De Haan en Zuienkerke

Een gele doos voor 75-plussers van Knokke-Heist, Blankenberge, Damme, De Haan en Zuienkerke

Geschreven op 23 november 2022 om 09:23 door Mario De Wilde

De vijf lokale besturen Knokke-Heist, Blankenberge, Damme, De Haan en Zuienkerke slaan de handen in elkaar voor het project ‘de Gele Doos’ en bieden alle thuiswonende 75-plussers gratis een gele doos aan. Dankzij deze gele doos vinden hulpverleners in een noodsituatie snel de meest accurate informatie terug. Vanaf november 2022 wordt het project ‘de Gele Doos’ volledig uitgerold in de eerstelijnszone Oostkust. Na het lanceermoment in CC Scharpoord te Knokke-Heist op 21 november 2022 kan iedere thuiswonende 75-plusser zijn gele doos afhalen in het Sociaal Huis van zijn of haar gemeente, de deelnemende apothekers en andere afhaalpunten.

Wat is het?  
De gele doos is een doos met belangrijke informatie voor hulpdiensten: medische gegevens en andere relevante (contact)gegevens worden erin verzameld. Ze wordt bewaard in de koelkast van de bewoner omdat dit een gemakkelijke vindplaats is voor hulpdiensten. Door een sticker te plakken op de binnenkant van de voordeur weten hulpverleners dat er een gele doos in de koelkast zit. Op die manier vinden ze snel de nodige informatie om gepaste hulp te bieden in een noodsituatie.

Waarom?  
De vijf lokale besturen willen met de gele doos bijdragen tot het langer zelfstandig en gezond ouder worden van alle thuiswonende 75-plussers in hun vertrouwde thuisomgeving. Als kwetsbare mensen thuis wonen, kunnen er steeds ongelukken gebeuren, waardoor er noodsituaties ontstaan. Snelle en accurate hulp is dan vaak geboden. De gele doos kan hierbij het verschil maken, kan levens redden of erger voorkomen.

Voor wie is de gele doos en hoe kan je deze verkrijgen?  
Alle 75-plussers uit de eerstelijnszone Oostkust kunnen gratis een gele doos ophalen in verschillende afhaalpunten. Hiervoor krijgen ze een informatiebrief toegestuurd die ze kunnen gebruiken om hun gele doos af te halen.

Meer informatie vind je terug op www.eerstelijnszone.be of via Nele Vanhevel, stafmedewerker ELZ OOSTKUST, info@eerstelijnszoneoostkust.be.

Dit project is een samenwerking tussen de lokale besturen Knokke-Heist, Blankenberge, Damme, De Haan en Zuienkerke i.s.m. Eerstelijnszone Oostkust en Logo Brugge-Oostende.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.