Home > EEG is 85 jaar jong en opende nieuw hoofdkantoor in Gullegem

EEG is 85 jaar jong en opende nieuw hoofdkantoor in Gullegem

Geschreven op 2 april 2022 om 09:58 door Mario De Wilde

Eergisteren organiseerde EEG NV uit Gullegem de officiële opening van ons nieuw hoofdkantoor in Gullegem en vierde het bedrijf tegelijk haar 85e verjaardag. EEG NV is een toonbeeld van West-Vlaamse ijver. Het verhaal startte in 1936 met Michel Neyrinck als zelfstandig installateur “waterleiding, electriek en mecaniek”. Het familiebedrijf groeide, maar de wortels bleven in Gullegem. Vandaag met de 3e en 4e generatie Neyrinck aan boord, kent EEG Group maar liefst 12 vestigingen verspreid over gans België en tellen we 900 medewerkers.

EEG nv divisie Electro Entreprise, met zetel te Gullegem, is actief in het ontwerp, de realisatie, installatie en het onderhoud van elektrische totaalprojecten voor kantoorgebouwen, utiliteitsbouw en industriële sites met focus op de zorgsector en openbare sector. EEG nv is de kern van EEG Group, een technologiegroep van 12 ondernemingen, die ten volle inzet op innovatie om geïntegreerde oplossingen te garanderen voor de meest complexe en vooruitstrevende technieken met het oog op de toekomst. Daarbij zetten zij in op technische installaties, vernieuwende technologieën, energiebeheer, klimaatbeheersing, sanitair, operationeel beheer, telecom & ICT, medische gassen en medische apparatuur. Dankzij hun eigen interne studiediensten zijn ze in staat om grootschalige projecten autonoom uit te voeren. Sedert 2005 is Karl Neyrinck gedelegeerd bestuurder van EEG en tevens nationaal voorzitter van Techlink en voorzitter van Confederatie Bouw.

Enkele van de referenties:

AZ Delta Rumbeke
Aquapark Bellewaerde Ieper
De Zwemkom Wevelgem
AZ Zeno Knokke
AZ Groeninge Kortrijk

Projecten in uitvoering:

Station Gent-Sint-Pieters
AZ Zeno Blankenberge

Projecten die binnenkort zullen aanvatten:

Nieuwe VRT-gebouw Brussel
Arresthuis Antwerpen

Nog wat extra informatie:

In het atelier te Gullegem worden de elektrische & HVAC-borden op maat gemaakt voor de verschillende projecten. Flexibiliteit is de grootste troef! Zo kunnen ze de kleuren en grootte aanpassen en zo optimaal gebruik maken van de ruimte die beschikbaar is in het gebouw waar het bord zal komen. Op de afdeling bordenbouw worden de componenten bevestigd en het bord gekableerd. Klaar om naar de werf te vertrekken. In 2021 hebben ze zo’n 263 borden gemaakt.

Oppervlakte atelier & bordenbouw = 1750 m²

Magazijn:

1.800 m² stock

4.500 verschillende artikelen (elektrisch materiaal)

Oppervlakte magazijn = 2.700 m²

Wagenpark Gullegem: 60 bestelwagens, 2 aanhangwagens, 2 vrachtwagens

Duurzame energie:

Om het nieuw kantoorgebouw te verwarmen en te koelen maken ze bij EEG gebruik van een beo-veld. Via 32 boringen die elk 81 meter diep zijn, onttrekken ze warmte uit de grond die gestuurd wordt naar de warmtepomp.

Aantal medewerkers in Gullegem:

275 medewerkers
Maar liefst 42 medewerkers hebben een anciënniteit van meer dan 20 jaar. Ook onder de medewerkers zijn er verschillende generaties aanwezig. Vorig jaar is het bedrijf verhuisd naar het nieuwe kantoorgebouw op Oostlaan 3. Het nieuwe kantoorgebouw is een realisatie van de eigen EEG-teams:

EEG Gullegem stond zelf in voor ontwerp en uitvoering van de elektrische installatie, toegangscontrole en camerabewaking, databekabeling, audiovisuele uitrusting van de vergaderzalen en programmatie & integratie van alle technieken.
De eigen vestiging Beltherm stond in voor de uitvoering van de ventilatie. De vestiging EEG nv divisie Van Braeckel stond dan weer in voor het ontwerp van HVAC en sanitair. De vestiging Marechal stond in voor het plaatsen van de sanitaire installatie.

Foto: Karl Neyrinck samen met zijn vrouw Griet Delporte en de EEG veiligheidsmascotte Sam.
Foto: Karl Neyrinck stelt de nieuwe EEG veiligheidsmascotte voor: Sam

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.