Home > Eedafleggingen en pensioenvieringen bij Brandweer Hulpverleningszone 1

Eedafleggingen en pensioenvieringen bij Brandweer Hulpverleningszone 1

Geschreven op 10 maart 2023 om 11:58 door Mario De Wilde

Het was feest afgelopen woensdag bij Hulpverleningszone 1 (actieradius strekt zich uit over volgende West-Vlaamse steden en gemeenten: Beernem, Blankenberge, Bredene, Brugge, Damme, De Haan, Gistel, Ichtegem, Jabbeke, Knokke-Heist, Middelkerke, Oostende, Oostkamp, Oudenburg, Torhout, Zedelgem en Zuienkerke). De negen brandweerposten en twee voorposten werken nauw samen en stellen de nodige mensen, middelen en kennis ter beschikking in functie van de aard van het incident. Net voor de middag vond de eedaflegging plaats. ’s Avonds was het tijd om een groep oud-brandweerlieden uit te zwaaien. Voorzitter Kristof Audenaert en zonecommandant Filiep Dekiere spraken fier beide groepen toe en betuigden hun respect voor hun inzet, professionalisme en toewijding.

Wanneer beroeps brandweerlui hun opleiding hebben afgerond en officieel in dienst treden, moeten ze een eed afleggen bij de voorzitter van de brandweerzone. Dit is wettelijk verplicht. Corona gooide een aantal jaar roet in het eten maar woensdag vond bij Zone 1 een inhaalbeweging plaats. Een belangrijk en gevierd moment voor 48 beroepsbrandweermannen en -vrouwen die tussen 2018 en 2022 hun opleiding afrondden. Net voor de middag zweerden ze getrouwheid aan de koning, gehoorzaamheid aan de grondwet en aan de wetten van het Belgische volk.

’s Avonds kwamen 35 oud-brandweermannen -en vrouwen die tussen 2019 en 2022 op pensioen gingen of eervol ontslag namen samen om officieel afscheid te nemen van Zone 1. Zonecommandant Filiep Dekiere en voorzitter Kristof Audenaert bedankten hen voor hun jarenlange inzet.
In het bijzijn van onder andere burgemeester van Oostkamp Jan de Keyser en burgemeester van Zedelgem Annick Vermeulen wisselde de groep nog leuke anekdotes en verhalen uit.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.