Home > Eden en Kevin achterna: BabyBallers kunnen straks aan de slag in Knokke-Heist

Eden en Kevin achterna: BabyBallers kunnen straks aan de slag in Knokke-Heist

Geschreven op 26 augustus 2021 om 09:54 door Mario De Wilde

BabyBallers, een origineel concept waarbij kleuters en peuters vanaf 1,5 jaar tijdens een sportlesje geprikkeld worden om te spelen met de bal, wordt voortaan ook georganiseerd in Knokke-Heist. BabyBallers is aan een opmars bezig in Vlaanderen en met groot succes. Een sportief aanbod voor de allerkleinsten is bijna onbestaande en daar speelt Sportskids vzw dan ook op in met een wekelijks terugkerend pleziermoment voor ouder en kind en met de bal als rode draad.

BabyBallers vindt zijn oorsprong in de UK en werd vorig jaar door de nieuw opgerichte vzw, Sportskids, in verschillende gemeenten in Vlaanderen geïntroduceerd. Met succes. Het concept is dan ook uniek: elke week (maar niet in de schoolvakanties) krijgen de allerkleinsten samen met hun (groot)ouder een leuk speelmoment met telkens een ander thema. Spelenderwijs leren ze er bij over kleuren, getallen en vormen. Daarnaast maken de kinderen snel nieuwe vriendjes en ontwikkelen ze tegelijk hun sociale skills.
Een BabyBallersles duurt telkens 40 minuten en wordt gegeven door een ervaren lesgever/trainer. Het is evenwel niet de bedoeling dat de ouder zijn kind afzet en snel boodschappen doet. Integendeel, een ouder, grootouder, broer of zus speelt gewoon mee. Ideaal dus om wat qualitytime door te brengen met je (klein)kind. “Vanuit Sport Vlaanderen is sporten in gezinsverband binnen de huidige beleidsperiode een prioritaire pijler. BabyBallers past hier perfect bij”, zegt Luc Deraedt, medeoprichter en voorzitter van Sportskids vzw.

Ook Luc Devroe, voormalig voetballer en ex-sportief directeur van onder andere Anderlecht en Club Brugge stond mee aan de wieg van BabyBallers in Vlaanderen. “Het gaat vooral om actief bezig te zijn met je kind of kleinkind en zo de interactie tussen ouder en kind te stimuleren”, vindt hij. “Het is niet de bedoeling om meteen topvoetballers te spotten, maar het geeft hen wel de kans om te ontdekken of voetbal hen ligt of als ze eerder zin krijgen om in een andere sport verder te gaan”

Sportskids vzw startte vorig jaar BabyBallers op in 17 verschillende locaties in Vlaanderen, maar moest midden oktober, omwille van de Covid-19 pandemie, overal opnieuw de deuren sluiten. In september starten ze opnieuw en ditmaal op drie keer zoveel verschillende plaatsen. Ook in Knokke-Heist.

– BabyBallers Knokke-Heist (1,5-2,5 jaar) vindt plaats elke zaterdag vanaf 4 september (behalve schoolvakanties) van 16:40 tot 17:20 in het Sportcentrum Laguna te Knokke-Heist.

– MiniBallers Knokke-Heist (2,5-3,5 jaar) vindt plaats elke zaterdag vanaf 4 september (behalve schoolvakanties) van 15:55 tot 16:35 in het Sportcentrum Laguna te Knokke-Heist.

– Ballers Knokke-Heist (3,5 – 5 jaar) vindt plaats elke zaterdag vanaf 4 september (behalve schoolvakanties) van 15:10 tot 15:50 in het Sportcentrum Lagune te Knokke-Heist.

Inschrijven kan via www.ledenbeheer.be

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.