Home > Duo Anna Van Krieken & Albi LLukaj wint de Prijs Jonge Makers ’22 in Brugge

Duo Anna Van Krieken & Albi LLukaj wint de Prijs Jonge Makers ’22 in Brugge

Geschreven op 16 december 2022 om 08:32 door Mario De Wilde

Gisteravond koos de jury in Brugge voor het duo Anna Van Krieken & Albi LLukaj als winnaars van de Prijs Jonge Makers ’22! Met de Prijs Jonge Makers wil De Republiek samen met Handmade in Brugge en TURBO het ondernemerschap binnen de Brugse maakindustrie naar een hoger niveau tillen. Jong en beloftevol makerstalent krijgen een stimulans om zich verder te ontplooien door hen via deze Prijs te ondersteunen in hun ondernemerschap én in hun ambacht.

Vakmannen en -vrouwen jonger dan 30 jaar die een activiteit uitoefenen binnen het domein van de ambachten én een link hebben met Brugge (wonen, werken/stage, studeren …) konden zich kandidaat stellen. Uit alle inzendingen selecteerde de jury volgende drie straffe genomineerden: Anna Van Krieken & Albi LLukaj, Simon Tanghe en Astrid Decruyenaere.

Anna en Albi delen een passie voor ambacht, kunst en wetenschappen. Na hun studie diergeneeskunde verlangden ze naar meer creativiteit en handwerk. Door de voltijdse dagopleidingen ‘Juwelier-Goudsmid’ en ‘Succesvol ondernemen’ bij Syntra West ontdekten ze hun droomjob. Om hun technieken te verruimen volgde Albi bijkomend de opleiding ‘Verloren wastechniek’. Nu bouwen Anna en Albi hun vaardigheden samen verder uit in de opleiding ‘juweelontwerp’. Hun werk wordt gekenmerkt door de art deco stijl met een moderne twist. De brede waaier aan kennis die ze samen hebben opgedaan zorgt voor unieke stukken met subtiele boodschappen en verrassingselementen. Hun creaties zijn daardoor niet enkel juwelen maar werkelijke conversation pieces.

Aan ondernemerszin ontbreekt het Anna en Albi zeker niet! Via de Prijs Jonge Makers willen ze hun skills verder uitbouwen om binnenkort helemaal een vliegende start te nemen

BEOORDELING VAN DE JURY

De inzendingen voor de Prijs Jonge Makers ’22 waren opnieuw zeer prikkelend, inspirerend en van een hoog niveau! De genomineerden hadden stuk voor stuk een sterk persoonlijk verhaal dat zich telkens mooi vertaalde in hun creaties en ondernemersplan.

De jury koos uiteindelijk voor het duo Anna & Albi als winnaars van de Prijs Jonge Makers ’22. De combinatie van hun sterke ambachtelijke vaardigheden, hun drive en hands on mentaliteit om zich te smijten als ondernemers maakten een grote indruk. Ook de durf om te kiezen voor hun passie vond de jury zeer inspirerend en een mooi voorbeeld voor andere makers.

DE PRIJS
Concreet worden Anna & Albi nu mee onder de arm genomen voor een intensief begeleidingstraject op maat. Hiervoor wordt het TURBO netwerk aangesproken voor het bijspijkeren van hun ondernemerskills en het makersnetwerk van Handmade in Brugge voor het versterken van hun ambachtelijke skills. Daarbovenop krijgen Anna & Albi een geldprijs t.w.v. van € 500, geschonken door Peter De Blieck van PL/NK en een jaarabonnement voor het Mind-and Makerspace geschonken door Howest. Allemaal extra impulsen om deze jonge makers een extra duw te geven richting een mooie toekomst.

www.prijsjongemakers.be

Maar ook de twee andere straffe kandidaten, traditioneel ambachtelijk smid/houtbewerker Simon Tanghe en glazenier Astrid Decruyenaere blijven niet in de kou staan. Howest schenkt niet alleen de winnaars maar ook hen een jaarabonnement voor het Mind- and Makerspace. Daar worden ze met raad en daad bijgestaan in hun verdere avonturen als jonge creatieve maker.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.