Home > Duivelskoppel volledig schuldig verklaard door Brugse assisenhof

Duivelskoppel volledig schuldig verklaard door Brugse assisenhof

Geschreven op 17 maart 2021 om 09:41 door Mario De Wilde

Zoals min of meer verwacht heeft de jury gisteravond nog een uitspraak gedaan omtrent het assisenproces in Brugge van Hilde Van Acker en Jean-Claude Lacote, alias het duivelskoppel. Beiden staan te terecht voor de moord op de Britse zakenman Marcus Mitchell (44) die in De Haan koelbloedig werd neer gekogeld. Hilde Van Acker mocht als laatste het woord nog nemen. Ze zette even haar mondmasker af en deed nog een ultieme poging: ‘Het is verschrikkelijk voor mij. Maar niet alleen voor mij. Ook voor mijn dochtertje. Ik hoop en bid dat ik gauw met haar herenigd mag worden. Al 25 jaar word ik beschuldigd van een moord waar ik niets mee te maken heb. Ik heb dat van in het begin gezegd.’

Haar ex, Jean-Claude Lacote, toonde zich even daarvoor meer berustend. ‘Ik heb niets toe te voegen. Mijn advocaten hebben alles al gezegd. Ik wil enkel de jury danken dat ze naar mij hebben geluisterd’, klonk het als laatste woord. Het mocht allemaal weinig baten: na enkele uren beraadslagen verklaarde de jury gisteravond hen toch beiden schuldig aan moord. Vandaag volgt de uitspraak over de strafmaat. Beiden riskeren levenslang.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.