Home > Duinenbad in Middelkerke definitief gesloten door onherstelbaar defect

Duinenbad in Middelkerke definitief gesloten door onherstelbaar defect

Geschreven op 20 oktober 2021 om 16:05 door Mario De Wilde

Door een onherstelbaar technisch defect sluit het gemeentebestuur samen met beheerder Farys definitief het Middelkerkse Duinenbad en dat met onmiddellijke ingang. Het gemeentebestuur betreurt deze beslissing en ijvert nu volop voor een versnelde doorstart van het schoolzwemmen in het nieuwe zwembad Vita Krokodiel.

Herstelling weegt niet op

Vorige week veroorzaakte het defect van een belangrijke pompinstallatie wateroverlast in de kelder met substantiële schade aan de installatie en bekabeling als gevolg. Nader technisch onderzoek wijst nu uit dat de kosten van de herstelling niet meer opwegen tegenover de resterende openingsperiode van het oude gemeentelijke zwembad. Oorspronkelijk zou het zwembad tot en met vrijdag 18 december open blijven. Een vervroegde definitieve sluiting dringt zich nu helaas op.

Sneller schoolzwemmen in Vita Krokodiel

Recreatieve zwemmers en de zwemclubs moeten nu even wat geduld oefenen tot 19 december, want dan opent Vita Krokodiel voor iedereen de deuren. Het gemeentebestuur ijvert wel voor een versnelde doorstart van het schoolzwemmen in het nieuwe zwembad en onderzoekt samen met de beheerder of scholen er sneller terecht kunnen.

Stukje sportnostalgie

Het gemeentebestuur betreurt bij monde van sportschepen Henk Dierendonck de vervroegde sluiting van het gemeentelijk zwembad: “Het Duinenbad was sinds midden jaren 1970 letterlijk het centrale zwempunt van Middelkerke op het marktplein. Heel wat Middelkerkenaars trokken er hun baantjes of leerden er zwemmen. Het is jammer dat dit stuk Middelkerkse sportnostalgie vroegtijdig verdwijnt, maar het zwembad was op. Het heeft meer dan zijn dienst bewezen. Het is nu volop uitkijken naar ons nieuwe zwembad aan de Krokodiel. Nu al is zeker dat we bij de opening van Vita Krokodiel op gepaste wijze afscheid zullen nemen van het Duinenbad.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.