D’s Deldycke Traiteurs uit Brugge wint HR Award bij Gault&Millau Catering
Gisteren reikte het team van Gault&Millau Catering op de prachtige site van Maison de la Poste in Brussel voor de zesde keer de Gault&Millau Catering Awards uit. Met deze awards bekroont de gidsuitgever collectiviteitskeukens en voor de derde keer ook event cateraars die zich binnen de sector rond diverse thema’s elk in hun categorie hebben onderscheiden.
“De boeiende en zeer diverse wereld van catering ligt al bijna een decennium aan de basis van de Gault&Millau Catering Awards,” aldus CEO Marc Declerck van Gault&Millau. Deze worden voor de zesde keer uitgereikt. Het belang van de sector is niet te onderschatten. “Nergens anders worden in ons land dagelijks zoveel maaltijden geserveerd als precies in bedrijven, ziekenhuizen, woonzorgcentra, scholen, instellingen en op evenementen, waar cateringchefs en hun medewerkers actief zijn.”
Nieuwe Awards
Het project blijft ook inhoudelijk groeien. Zoals vorig jaar reeds aangekondigd werden dit voor het eerst HR-Awards uitgereikt aan zowel collectiviteitskeukens en event cateraars. “Mensen aanwerven, begeleiden, opleiden en motiveren vergt zeker in deze arbeidsintensieve sector extra inspanningen. Veel bedrijven besteden daar meer dan gewone aandacht aan. Vandaar dat deze HR-Award op zijn plaats is om cateraars te erkennen die zich onderscheidend inzetten in het domein van medewerkerswelzijn, opleidingen en talentenbeleid.”
Event Catering
Daarnaast heeft Gault&Millau al een paar jaren de kijk verruimd op event catering. “Zo richten we de focus op de event cateraars, die zich zeer weerbaar hebben opgesteld na de pandemie en zichzelf in vele gevallen zelfs heruitgevonden hebben. We bekronen daarom met des te meer enthousiasme en respect de event cateraars die zich bijzonder hebben onderscheiden op het vlak van gastvrijheid, duurzaam ondernemen, gezonde voeding en innoverende ideeën. Een speciale Gault&Millau Event Catering Award is ook voorzien voor een evenement dat zich als een uitzonderlijke culinaire belevenis onderscheidde. En tot slot is er een erkenning voor event catering chefs die zich via een specifieke wedstrijd het beste van zichzelf hebben getoond op culinair vlak.
Binnen deze categorie zijn de specifieke thema Awards rond gastvrijheid en duurzaamheid waar event cateraars mee erkend worden ook nieuw. “Mensen die in het cateringlandschap extra aandacht hebben voor gastvrijheid verdienen onze aandacht,” benadrukt Marc Declerck. “Net als zij die op een duurzame manier aan het toekomstwelzijn van de volgende generaties denken. Aan chefs en diëtisten die focussen op gezonde, evenwichtige en smakelijke bereidingen, aan vernieuwers en wegbereiders voor nieuwe originele ideeën en aan zij die niet alleen met lekker eten het verschil maken.
D’s Deldycke Traiteurs uit Brugge won de HR Award (Medewerkerswelzijn en Talentenbeleid). Met ruim 30 jaar ervaring durven ze iedereen met een gerust hart garanderen dat ze hiervoor bij hen in goede handen zijn.