Home > Drukke dagen voor Piet Huysentruyt: twee nieuwe boeken en SOS Piet XL op VTM

Drukke dagen voor Piet Huysentruyt: twee nieuwe boeken en SOS Piet XL op VTM

Geschreven op 3 november 2022 om 09:27 door Mario De Wilde

Het zijn opnieuw drukke tijde n voor West-Vlaming Piet Huysentruyt (Kortrijk).  Er kwamen twee boeken van hem uit: ‘Gepeperd’ en ‘Ongezouten’ en vanaf half november wordt ‘SOS Piet XL’ op het publiek losgelaten. Dat vraagt om meer informatie. Piet, zeg het: wat hebben we vandaag geleerd?

Ongezouten

Het verhaal van Piet Huysentruyt ‘Ongezouten’ leest als een trein. Van zijn jaren op de hotelschool, het leven van het gezin in Belgisch Congo en zijn eerste fel besproken restaurant in Wortegem-Petegem tot zijn ongelofelijke tv-carrière met SOS Piet en zijn restaurant Likoké in de Ardèche. Mooie en pittige verhalen die hij graag met zijn trouwe publiek deelt in deze lijvige biografie. Neergeschreven door Edward Vanhoutte, in de woorden van de chef himself.

Prijs € 25.99.

Gepeperd

Het leven van Piet Huysentruyt laat zich in ‘Gepeperd’ perfect vertellen en vertalen in gerechten. Elk gerecht is een belangrijk moment in zijn leven, of het nu gaat om de simpele vanillepudding met petit beurres van zijn moeder of de avant-gardistische combinatie van kreeft, bloedworst, oester, varkenspoot en rodekool die hij in zijn eerste restaurant serveerde. Piet creëerde, kookte en beschreef gedurende zijn rijkgevulde carrière duizenden recepten, 77 daarvan vind je in dit jubileumkookboek.

Prijs € 29.99.

SOS Piet XL op VTM

Koken is en blijft één van de favoriete hobby’s van de Vlaming, maar het lukt niet altijd zoals het zou moeten. Daarom, maar ook ter ere van zijn 60ste verjaardag, trekt Piet Huysentruyt vanaf woensdag 16 november weer de baan op om bekende en onbekende Vlamingen bij te staan met hun grote of kleine culinaire problemen. ‘SOS Piet’ zit in het collectieve geheugen van de Vlaming en die krijgt nu met ‘SOS Piet XL’ opnieuw de kans om ‘de man die zijn volk leerde koken’ over de vloer te krijgen.

“Ik ben VTM enorm dankbaar voor deze nieuwe reeks”, vertelt Piet. “Het is een droom die uitkomt. Tijdens de opnames heb ik gemerkt dat het programma nog altijd leeft. Onderweg met mijn SOS Piet-auto claxonneerden andere chauffeurs naar mij en dat doet deugd. Maar het gaat niet alleen om herkenning, er is ook steeds meer érkenning. Ik ga opnieuw bij Vlaamse gezinnen langs om hun culinaire problemen op te lossen, met een portie humor. En Vlamingen zijn in de keuken nog altijd competitief: ze moeten en zullen slagen!”
In elke aflevering van ‘SOS Piet XL’ bezoekt Piet vijf personen met een culinair probleem. Hij gaat onder andere langs bij twee onbekende en twee bekende Vlamingen. Zo leert Andy Peelman eindelijk mayonaise maken, tovert Nathalie Meskens vegan tompoes uit haar potten en waagt Pascal Braeckman zich aan garnaalkroketten. Ten slotte gaat Piet ook langs bij de meest spraakmakende hobbykoks uit 18 seizoenen ‘SOS Piet’ en ontdekt hij of ze nog weten “wat ze geleerd hebben die dag”. Lukt hun gerecht ondertussen wel en hoe kan dat gerecht anno 2022 ‘gepimpt’ worden? Dat valt te ontdekken in ‘SOS Piet XL’, vanaf 16 november bij VTM en ook op VTM GO.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.