Home > Drugslabo in Oostkamp ontmanteld. € 20.000 cash geld en gevaarlijke chemische stoffen gevonden

Drugslabo in Oostkamp ontmanteld. € 20.000 cash geld en gevaarlijke chemische stoffen gevonden

Geschreven op 17 september 2022 om 10:25 door Mario De Wilde

In een onderzoek onder leiding van de onderzoeksrechter te Brugge zijn eergisteren een koppel uit Oostkamp en een man uit Antwerpen gearresteerd bij huiszoekingen op hun adres. In Oostkamp is een actief druglabo ontmanteld en in Antwerpen werd een opslagplaats ontdekt in een garagebox. De zoekingen kaderden in een onderzoek naar de handel in en fabricatie van synthetische drugs dat de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) van West-Vlaanderen in mei opstartte, onder meer op basis van meldingen van PZ Het Houtsche.
Voor de huiszoekingen en arrestaties werkte de FGP van West-Vlaanderen samen met de PZ Het Houtsche en PZ Antwerpen. Een adviseur gevaarlijke stoffen van de Brandweer (Hulpverleningszone West-Vlaanderen 1), de Clan Lab Response Unit (CRU) van de Federale Politie en het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie (NICC) kwamen ter plaatse in Oostkamp. Ze zorgen ervoor dat de politiediensten in alle veiligheid kunnen werken door metingen te doen vooraleer de sporenopnames en tactische zoekingen starten, het CRU staat ook in voor staalname op de aangetroffen chemicaliën. In een loods bij een boerderij in Oostkamp werd een drugslabo ontdekt. Het chemisch aanmaakproces is niet zonder risico en kan de veiligheid en gezondheid van de producenten maar ook van de buurtbewoners in gevaar brengen. Er werd ook ruim 20.000 euro cash geld in beslag genomen. Het druglabo wordt verder ontmanteld. De in de opslagplaats aangetroffen producten zijn afgevoerd. Een team van de civiele bescherming kwam daarvoor ter plaatse, deze dienst staat in voor het veilig transport van de chemicaliën en gecontamineerd materiaal naar een gespecialiseerd verwerkingsbedrijf.
De verdachten worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter te Brugge die over hun eventuele aanhouding zal beslissen. Het onderzoek wordt verder gezet.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.