Home > Dronken chauffeur richt ravage aan en doorploegt vier voortuintjes in Kortemark

Dronken chauffeur richt ravage aan en doorploegt vier voortuintjes in Kortemark

Geschreven op 24 mei 2021 om 08:53 door Filip Vanloo

Afgelopen weekend diende de interventieploeg van Politiezone Polder verschillende keren tussen te komen bij verkeersongevallen.
In Kortemark reed een bestuurder verschillende voortuinen in en was er grote ravage. In eerste instantie was er sprake dat de bestuurder gekneld zat in het voertuig doch deze kon het voertuig uit eigen kracht verlaten. De bestuurder legde een positieve ademtest af en diende zijn rijbewijs af te geven voor de duur van 6 uur. De bestuurder van een personenwagen Fiat 500 Abarth verloor zaterdagavond omstreeks 22.30u in de Wilgenlaan te Kortemark de controle over zijn stuur en kwam naast de weg eerst tegen een boom terecht waardoor de wagen verder door een viertal voortuintjes ploegt. Hierbij wordt ook nog een brievenbus vernield.

Vermoedelijk is de wagen dan terug op de weg gekatapulteerd en heeft daarbij nog een aantal bomen ontworteld. Een deel van een boomstam kwam aan de overzijde van de weg tegen een geparkeerde wagen terecht op de oprit van een woning, een ander deel bleef in de wagen zelf steken. Uiteindelijk kwam de wagen een 50-tal meter verderop in een haag en tuinafsluiting tot stilstand. Als bij wonder kon de bestuurder ongedeerd zijn voertuig verlaten. De politie had de handen vol met het optekenen van de schade, de brandweer ruimde nadien alle brokstukken op de rijbaan en in de voortuintjes op. De straat werd enkele uren volledig afgesloten voor het verkeer.

Eveneens te Kortemark dienden de politiediensten tussen te komen bij een verkeeersongeval met stoffelijke schade. De bestuurder legde een positieve ademtest af en diende zijn rijbewijs onmiddellijk af te geven voor de duur van 15 dagen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.