Home > Drinkt God Duvel? Koninklijk Toneelgezelschap Knokke-Heist geeft antwoord in zotte komedie

Drinkt God Duvel? Koninklijk Toneelgezelschap Knokke-Heist geeft antwoord in zotte komedie

Geschreven op 23 november 2021 om 14:33 door Mario De Wilde

Op donderdag 16, vrijdag 17 en zaterdag 18 december 2021 telkens om 20 u. brengt het Koninklijk Toneelgezelschap Knokke-Heist in het Cultuurcentrum Scharpoord (Maxim Willemspad 1, Knokke-Heist) de zotte komedie in ’t Knoks ‘Drinkt God Duvel?’ van Bruno Timp in een regie van Dirk Deckers. Voor deze voorstelling zijn mondmasker én CST verplicht. Kaarten kosten 9 EURO en zijn te krijgen bij de leden, Cultuurcentrum Scharpoord 050 630 430,
Dirk Timmerman 0479 366610 en Dominiek Segaert 0479 691865 of via www.ktkh.be

Inhoud

Theo komt in de parochiezaal binnen. Niemand van de stamgasten kent hem, maar één ding is duidelijk: hij is ‘zo zat als een kanon’ of ‘zo zot als een achterdeur’. Hij beweert dat hij God zelf is. ’t Is zo helder als een klontje dat hij uit een instelling is ontsnapt. En toch… alles wat hij zegt en doet, maakt hem tot een wandelend mysterie: zat, zot of God? Niemand die het nog weet! Het publiek komt het zeker te weten… in ’t Knoks!

Acteurs

Veronique Buysse, Luc Merlevede, Heidi Termote, Ann Van Geeteruyen,
André Woussen, Christa Pintelon, Franky Verhegge, Deborah Geselle,
Thomas Coolen, Elke Van Rillaer, Janice Gryson, Johan Storme

Rolverdeling

Stella Veronique Buysse
Cesar Luc Merlevede
Elleke, dochter van Stella en Cesar Heidi Termote
Jeanneke Ann Van Geeteruyen
Flor, ex-echtgenoot van Jeanneke André Woussen
Frie Christa Pintelon
De pastoor Franky Verhegge
Martine, politieagente Deborah Geselle
Willem (Wim De Boey/Willem De Zwijger) Thomas Coolen
De zusters Waerzeggers Elke Van Rillaer
Janice Gryson
Theo Johan Storme

Regisseur Dirk Deckers

Dirk: “Een rol in het schooltoneel 60 jaar geleden deed in mij de vonk van het toneel definitief oplaaien. Ik werd lid bij Toneelkring Werkgroep 66 uit Brugge Sint-Pieters waar ik mij als acteur in een elftal producties kon uitleven: Liefde half om half, De bemoeial, Rorate Caeli, Het Lijk is zoek… In 2007 deed ik mijn regiedebuut bij de Brugse Aloude Hoofdcamere van der Rhetorycken van den Heylichen Gheest (De Camere) met het indringende Frühstuck no future. Later kwamen Au Bouillon Belge, De droommoordenaar, Oscar en Ik ben er ik blijf er. In 2011 regisseerde ik bij Komedie Kateie uit Oostende Vogelvrij. Met De surpriese van Otto Steenkiste kreeg ik in Oostende een nominatie voor de beste regie. Nadien kwam Ze zien zeker zot. In 2014 vroeg de toneelvereniging Lamme Goedzak uit Brugge Assebroek mij voor Frits en daar volgden nog In de Sacoche, Drinkt God Duvel? en Lijk Gezocht. In 2015 stichtten we met enkele toneelvrienden Theater XV. Na het succes van Ghostwriter werden nog Friday Girls geboren en het fel gesmaakte Met de zegen van de Heer en En ik dan? En nu voor de ongelooflijke ploeg van het KTKH breng ik met heel veel enthousiasme Drinkt God Duvel?”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.