Home > Drie Waregemse Cultuur Ambassadeurs krijgen er een te maffe aanwinst bij: maak kennis met Ze Quaffeurz

Drie Waregemse Cultuur Ambassadeurs krijgen er een te maffe aanwinst bij: maak kennis met Ze Quaffeurz

Geschreven op 12 januari 2023 om 09:22 door Mario De Wilde

Sinds 2009 benoemt de stad Waregem een of meerdere Cultureel Ambassadeurs. De komende drie jaar zijn dat opnieuw Con Cuore Waregem, het Bevers Harmonieorkest en de Koninklijke Muziekvereniging De Leiezonen Desselgem. Ze Quaffeurz is dan weer de nieuwkomer in de lijst. De toekenning van Cultureel Ambassadeur gebeurt op basis van een apart reglement. De titel werd destijds in het leven geroepen voor culturele verenigingen die tot ver buiten de stadsgrenzen erkenning genieten.

Voor de komende periode van 2023 tot en met 2025 stelde de stad vier Cultureel Ambassadeurs aan. De titel werd verlengd voor Con Cuore Waregem, het Bevers Harmonieorkest en de Koninklijke Muziekvereniging De Leiezonen Desselgem. Deze Waregemse verenigingen bewezen eerder al hun meerwaarde binnen het algemene cultuurlandschap. De verlenging van hun titel bevestigt dan ook dat zij het cultureel imago van de stad nationaal en/of internationaal blijven uitdragen.

Titel voor dweilorkest
Nieuw is het cultureel ambassadeurschap voor Ze Quaffeurz. Deze bonte bende blaasmuzikanten sleept voor het eerst de titel in de wacht voor de periode 2023-2025. In 2021 wonnen ze het Vlamo internationaal kampioenschap voor dweilorkesten en ze timmerden de afgelopen jaren gestaag aan de weg naar (inter-)nationaal succes. Ze Quaffeurz groeide uit tot een kwaliteitsvolle ambianceband en verdient nu ook een plaats op de erelijst van Cultureel Ambassadeurs van de stad Waregem.

De proclamatie vindt plaats op zaterdag 4 maart op het jaarlijkse Feest van de Cultuurraad.

Info over de Cultureel Ambassadeurs:
• Con Cuore Waregem | www.concuorewaregem.be


• Het Bevers Harmoniekorkest | www.beversharmonieorkest.be


• KMV De Leiezonen Desselgem | www.kmvdeleiezonen.be


• Ze Quaffeurz | www.facebook.com/zequaffeurz

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.